Cum arata Romania sub nameti, vazuta din aer! Video

1022

De joi noaptea, Romania a cazut prada ninsorilor si viscolului, mai multe judete fiind devastate de zapada. Zeci de localitati au fost izolate, zeci de drumuri inchise si sute de oameni au avut nevoie de interventia fortelor Ministerului de Interne pentru a fi salvati din nameti.

Luni, Ministerul Afacerilor Interne a publicat un filmulet cu imagini unice, surprinse din elicopter, care a zburat de la Bucuresti la Constanta, apoi la Negru Voda si retur.

„Elicopterele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat, in cursul zilei de astazi, intre orele 08.00 – 17.00, douasprezece misiuni aero-medicale pentru a transporta, catre unitatile spitalicesti, 14 persoane, dintre care 3 copii.”, scrie alaturi de filmul postat de MAI.

Bucurestiul si 36 de judete sunt, luni si marti, sub avertizare cod portocaliu de ger, cu temperaturi minime intre -29 si -15 grade, iar maximele intre -15 si -10 grade. Cinci judete din vestul tarii raman sub avertizare cod galben de ger, temperaturile minime scazand sub -15 grade.

Potrivit avertizarii cod portocaliu, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si in Maramures, gerul se va intensifica, astfel incat minimele vor fi cuprinse, in general, intre -29 si -15 grade, iar maximele intre -15 si -10 grade.

Judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi, luni si marti, sub avertizare cod galben. in cele cinci judete, vremea va fi geroasa indeosebi in cursul noptilor si al diminetilor, cand valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

In Capitala, temperaturile vor fi, in noaptea de luni spre marti, de minus 18 – minus 20 de grade, iar in zona preoraseneasca vor ajunge la minus 23 de grade, ce reprezinta maximul de temperaturi negative din aceasta iarna, a anuntat, luni, reprezentantul Administratiei Natioanale de Meteorologie, Gabriela Bancila, la comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei.