joi, iunie 8, 2023

Cuisoarele – Un leac la indemana pentru sinuzita, impotenta si dureri dentare!

Cuisoarele sunt condimentul cu cei mai multi antioxidanti si sunt de fapt bobocii florilor roz ai arborelui de cuisoare. Desi in bucatarie sunt folositi datorita aromei lor inconfundabile, cuisoarele au importante calitati medicinale. Cuisoarele au fost folosite nca de acum mii de ani in medicina chineza, avand numeroase beneficii.

Originare din Insulele Moluce, cuisoarele au o aroma speciala iute, putin uleioasa si cu un gust fin. Se folosesc la prepararea produselor de patiserie, sosuri, carne, vin fiert sau ceai. Cuisoarele sunt insa folosite si in medicina alternativa, avand numeroase beneficii. Cuisoarele, muguri cu o aroma dulce-amaruie, contin taninuri, betacaroten, flavonoide si o substanta foarte activa a uleiului de cuisoare – eugenolul, in proportie de 90%. Datorita acestui complex de substante tonice, cuisoarele au proprietati terapeutice antivirale, antiseptice, antibacteriene, tonice, carminative si antiulceroase.

Pentru o imunitate crescuta, specialistii recomanda o cura cu compoturi si cu sucuri de fructe in care se adauga cate doua-trei cuisoare pulbere. In afara de faptul ca sporesc imunitatea, cuisoarele previn efectele imbatranitii premature si sunt de mare ajutor in tratarea afectiunilor digestive.

Sub forma de ulei, cuisoarele au intrebuintari multiple. Acestea sunt un bun tratament pentru durerile de dinti si sunt un remediu eficient impotriva streptococilor si stafilococilor. Totodata, in medicina traditionala chineza, uleiul de cuisoare mai este folosit pentru diaree, hernie, impotenta si infectii fungice.

Infuzia de cuisoare are efect calmant in caz de greata, de sughit, de dureri cauzate de sinuzita. Totodata, aceasta combate hipertensiunea arteriala si stimuleaza digestia. In amestec cu ceaiul negru, in parti egale, injuzia de cuisoare este, de asemenea, tratament pentru impotenta. Pentru a prepara infuzia, adauga trei-patru cuisoare macinate intr-o cana de apa fiebinte si lasa licoarea la infuzat zece minute. Se poate indulci cu miere si se pot bea cate doua cesti pe zi.

Sursa: ziarulring.ro

Ultimele stiri

Stiri