joi, martie 30, 2023

Cuisoarele – Calmeaza durerile dentare, curata colonul, regleaza glicemia si nu numai!

Folosite de cei mai multi dintre noi in timpul sezonului rece la prepararea vinului fiert, acest condiment ofera o multime de beneficii sanatatii organismului nostru, iar utilizarile sale sunt multiple. In cele ce urmeaza vom afla la ce pot fi folosite cuisoarele si ce beneficii are acest condiment.

Secretul sta in eugenol, o substanta activa din componenta cuisoarelor si care are rol antimicrobian, antispastic, expectorant, antiviral, antifungic si analgezic. Cuisoarele contin betacaroten, vitamina E, seleniu si fibre, iar medicii fitoterapeuti le recomanda in caz de viroze si gripa, pentru stimularea imunitatii, dar si pentru reimprospatarea respiratiei, in loc de guma de mestecat. In plus, cuisoarele atenueaza manifestarile gastritei si durerile reumatice.

Alina durerile de dinti

Pana sa ajungi la stomatolog, chinuit de o sacaitoare durere de dinti, poti incerca remedii cu cuisoare, pe care le poti folosi in mai multe feluri. Poti masa dintele sau maseaua cu putina vata imbibata in ulei de masline, peste care ai adaugat cateva picaturi de ulei de cuisoare diluate in putina apa. In cazul unei carii dentare, macini cateva cuisoare si le pui pe locul dureros timp de 1-2 ore. Sau poti mesteca 2-3 cuisoare de maximum 4 ori pe zi. De asemenea, poti prepara o infuzie din 4 lingurite de planta la 1 litru de apa.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri