sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cu siguranta nu te vei mai culca niciodata cu parul ud dupa ce vei citi asta! Iata de ce!

 

Foarte multe femei fac greseala de a dormi cu parulu ud, fara sa constientizeze riscurile la care isi supun organismul. Citeste in continuare motivele pentru care ar trebui sa elimini acest obicei din viata ta si ce efecte poate avea asupra sanatatii tale.

Daca va numarati printre persoanele care se duc la culcare cu parul ud, invelit intr-un prosop, ar fi bine sa renuntati la acest obicei caci nu este unul asa de sigur pe cat probabil credeti. Mai mult, mersul la culcare cu parul ud isi pune serios amprenta asupra sanatatii

Dureri de cap

In timpul somnului, temperatura capului, care este invelit in prosop, incepe sa creasca ducand si la cresterea umididatii care, cumulat, duce la instalarea durerilor de cap.

Bacterii

Pernele sunt un loc ideal pentru instalarea bacteriilor intrucat absorb transpiratia, celulele moarte si uleiurile din corp. Parul ud umezeste prosopul care la randul lui umezeste perna si, in felul acesta, perna se transforma intr-un adevarat cuib pentru bacterii.

Distruge parul

Parul este inimaginabil de usor de distrus, iar atunci cand este ud parul devine si mai vulnerabil. Tocmai de aceea este recomandat sa nu mergeti la culcare cu parul ud! Si nu il mai inveliti intr-un prosop.

Renunta la prosop

Folosirea unui prosop pentru uscarea parului dupa spalare, pare un lucru normal, nu? Ei bine, acest lucru simplu ar putea fi vinovatul pentru incretirea parului tau. Potrivit stilistului Chaz Dean, un secret pentru uscarea cu succes a parului este sa nu folosesti niciodata un prosop. „Datorita fibrelor absorbante groase, frecarea parului cu un prosop este, de fapt, cauza incretirii acestuia”, spune Dean. „In schimb, opteaza pentru un tricou din bumbac, o fata de perna sau un material din microfibra. Acestea, spre deosebire de un prosop gros de baie, au fire mai fine, astfel incat nu dauneaza parului care este mai slab si fragil cand este ud”.

Spalarea inainte de culcare

Gandeste-te de doua ori inainte de a merge la culcare cu parul ud. Dormitul peste noapte cu parul umed poate cauza incalciri si noduri care duc la ruperea acestuia. Stilistul Nicholas Penna Jr. recomanda aplicarea unui strat subtire de ser anti-incretire, impletirea lejera a parului si fixarea acestuia cu un elastic pentru a preveni deteriorarea. Astfel vei evita incalcirea si in plus te vei trezi cu un par usor ondulat. Totusi, daca parul tau este prea scurt pentru a-l impleti, Penna propune impachetarea lui intr-o esarfa de matase, protejandu-l astfel de incalcire si deteriorare.

Sursa: doctorulzilei.ro

Ultimele stiri

Stiri