Cu siguranta ai mancat astazi cel putin unul din aceste opt lucruri extrem de scarboase!

472

 

Cu siguranta cei mai multi dintre oameni si-ar dori sa nu stie ca au mancat aceste ingrediente prezentate mai jos. Dar exista un paradox: daca nu stim ca ele se pot ascunde in unele dintre alimentele noastre preferate, cum le putem evita atunci? Citeste in continuare pentru a afla care sunt unele dintre cele mai scarboase ingrediente pe care probabil le-ai mancat astazi.

“Legile sunt precum carnatii. E mai bine sa nu fii acolo cand se produc ”, ar fi spus la un moment dat Otto von Bismarck. Chiar daca s-a dovedit ca citatul nu ii apartine, morala ramane valabila pentru multe dintre alimentele pe care le ingurgitam astazi. Versiunea in limba germana a Huffington Post prezinta o lista de opt alimente pe care s-ar putea sa nu le mai probati dupa citirea acestui articol. In realitate vorbim despre aditivi scarbosi care se regasesc in alimente pe care le consumam aproape zi de zi.

1.Secretie de castor

Majoritatea alimentelor cu gust de vanilie contin Castoreum. Este vorba despre o secretie emisa de castor printr-o glanda aflata intre anus si organul genital. Animalele se folosesc de aceasta secretie pentru a-si marca teritoriul si pentru a-si ingriji blana. Castoreumul este permis in productia alimentelor pentru a asigura o aroma placuta de vanilie, dar si de zmeura si capsuni.

2. Par urman

Pe lista de ingrediente o sa il recunoasteti sub denumirea de L-Cistein. Este folosit in industria panificatiei, pentru a inmuia aluatul. Poate fi obtinut sintetic din culturile de bacterii sau prin prelucrarea unor produse bogate in proteine, precum parul uman, cel de vaca, de cal sau chiar de pui.

3. Gudron (Catran)

Il veti gasi in compozitia mai multor alimente. Este folosit de peste 120 de ani cu rol de colorant. In unele tari a fost interzisa folosirea sa. In afara alimentelor, este utilizat si cu rol de colorant pentru medicamente.

4. Antigel

O sa il gasiti sub denumirea de Propilenglicol. Este folosit in panificatie, desert si la prepararea unor salate. Are un rol determinant in prepararea rasinilor sintetice si in producerea conservantilor care se regasesc in alimente.

5. Ignifuge

Este cunoscut sub numele de ulei si grasimi vegetale pe baza de solutie de Brom. Uleiul vegetal suna inofensiv, insa componenta activa Brominul este folosit ca ignifug in industria mobiliera si poate fi otravitoare. Consumul in doze mari poate duce la tulburarea capacitatilor neurologice.

6. Aditivi de motorina

Apar sub denumirea de Ter-Butil Hidraquinon (TBHQ). Sunt prezenti in special in Chicken Nuggets. Pot avea repercusiuni negative asupra sanatatii umane. Conservantul sintetic este prezent aproape peste tot, incepand de la guma de mestecat pana la lacul de unghii si chiar si in chipsuri. Aditivul este atat de nociv, incat un singur gram poate trimite un adult la pat.

7. Nisip

Il regasim sub denumirea de Dioxid de Siliciu. Se regaseste in saruri si in supe. De cele mai multe ori este folosit pentru a controla umiditatea anumitor produse. Daca supa dumneavoastra are un anumit gust de nisip, atunci de acum stiti de unde.

8 Aditivi de kerosen

Sunt inregistrati sub denumirea de BHT (Butilhidroxidoliul). Acestea nu contribuie doar la deplasarea avioanelor, ci apar in fiecare dimineata pe masa noastra, atunci cand consumam diferinte sortimente de fulgi de cereale. Exista diferite tipuri de BHT. Cel folosit pentru fulgii de cereale este mai putin nociv decat celelalte. Antioxidantul are rolul de a mentine prospetimea alimentelor. “Atata timp cat nu aveti o problema cu ingurgitarea unui amestec chimic folosit in mod normal pentru produsele petroliere precum kerosenul, nu va putem rapi placerea de a savura in liniste fulgii de cereale, care prin minune sunt saptamani intregi crocanti si proaspeti”, concluzioneaza cei de la Huffington Post.

Sursa: jurnalul.ro