Cristina Neagu a fost desemnata cea mai buna handbalista din lume! Este pentru a treia oara in cariera!

1335

Federatia Internationala de Handbal (IHF) a anuntat, joi, ca romanca Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica, a fost desemnata cea mai buna handbalista din lume in 2016, ea mai primind aceasta distinctie in 2010 si 2015.

Superlativele anului 2016 au fost stabilite in urma votului jurnalistilor, specialistilor si fanilor, pe site-ul oficial al federatiei internationale, www.ihf.info.

Neagu a avut o cursa stransa cu sportiva norvegiana Nora Mork si cu olandeza Nycke Groot, romanca impunandu-se datorita optiunii clare a fanilor (37,14 la suta fata de 20,86 la suta Mork). Groot s-a clasat a treia. Locul patru i-a revenit jucatoarei suedeze a echipei CSM Bucuresti, Isabelle Gullden, castigatoare cu formatia romana a Ligii Campionilor in 2016, iar a cincea s-a clasat Kari Grimsbo, din Norvegia. Mork, Groot si Grimsbo sunt componente ale echipei Gyor, finalista a Ligii Campionilor, anul trecut.

La masculin, handbalistul anului a fost ales francezul Nikola Karabatici (Paris Saint-Germain), de asemenea pentru a treia oara (dupa 2007 si 2014).

In ierarhia similara a tehnicienilor, au triumfat francezul Didier Dinart, antrenorul nationalei masculine a Frantei, si islandezul Thorir Hergeirsson, antrenorul reprezentativei feminine a Norvegiei, transmite News.ro.