luni, mai 29, 2023

Crezi ca iti protejezi vederea suficient? Include aceste alimente in dieta ta si nu vei avea probleme cu vederea niciodata!

In cazul in care vrei ca vederea ta sa nu te dezamageasca, este foarte important sa ai mare grija de ea prin introducerea unor alimente esentiale in alimentatia ta. In cele ce urmeaza vei afla care sunt cele mai importante alimente care iti pot proteja vederea pana la o varsta inaintata.

O alimentatie sanatoasa poate preveni sau amana aparitia unor boli ale vederii, cauzate de imbatranire. Este binecunoscut faptul ca unele substante pot incetini imbatranirea ochiului si a tesuturilor sale.

Este cazul vitaminei A, prezenta in celulele retinei. Ea este indispensabila pentru vedere, mai ales a celei din timpul noptii. Vitamina A se gaseste in unt, produse lactate, organe, oua. La fel de important este si consumul de morcovi, legume verzi, rosii si portocalii, betacarotenul din aceste alimente colorate furnizand vitamina A.

De asemenea, un aport ridicat de vitamina C reduce riscul dezvoltarii unor patologii oculare, indeosebi a cataractei si a degenerescentei maculare legate de varsta (DMLV). Vitamina C este cunoscuta pentru virtutile sale antioxidante, benefice impotriva stresului oxidativ, care ataca cristalinul.

„Se recomanda pentru prevenirea aparitiei cataractei, care se caracterizeaza printr-o opacizare progresiva a cristalinului”, arata dr Jean-Michel Lecerf, medic nutritionist la Institutul Pasteur din Lille. Prin urmare, citricele, fructele kiwi, ardeii si broccoli nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri