luni, mai 29, 2023

Consumul de canabis duce la aparitia unor mutatii genetice! Acest studiu distruge tot ce s-a crezut pana acum!

Multi oameni iti vor spune ca marijuana nu este periculoasa. Cu toate acestea, este foarte important sa iei in considerare cine iti spune acest lucru si care este contextul. Sunt acesti oameni aceiasi cu cei care incearca sa o comercializeze?

O echipa de cercetatori de la Universitatea Australiei de Vest (UWA) avertizeaza ca structura ADN a unei persoane poate fi alterata prin consumul de canabis, provocand mutatii ce pot duce la aparitia unor boli grave. Aceste mutatii pot fi transmise copiilor de-a lungul mai multor generatii, conform unui studiu publicat in ultimul numar al revistei Mutation Research – Fundamental and Molecular Mechanisms of Mutagenesis, informeaza site-ul medicalxpress.com.

Desi legatura dintre consumul de canabis si o serie de boli grave a fost documentata in alte studii, modul in care canabisul influenteaza declansarea unor boli si implicatiile consumului de canabis pentru generatiile urmatoare nu au fost inca suficient explicate. Acest studiu isi propune sa explice tocmai aceste lucruri.

Profesorii Stuart Reece si Gary Hulse de la scoala de Psihiatrie si stiinte Clinice din cadrul (UWA) au analizat o serie de studii anterioare privind efectele consumului de canabis. „Prin studiul nostru am ajuns la concluzia ca o serie de afectiuni oncologice si de alta natura sunt probabil provocate de mutatii la nivel celular produse din cauza consumului de canabis. Canabisul interactioneaza chimic cu ADN-ul consumatorului”, a declarat profesorul Reece.

„Consumul de canabis a crescut in ultimii ani la nivel global si acest lucru are un impact ingrijorator asupra populatiei”, a adaugat el.

Desi un consumator de canabis poate parea sanatos, el poate suferi mutatii la nivel genetic si poate transmite aceste mutatii copiilor sai, crescand riscul unor imbolnaviri grave pentru mai multe generatii viitoare. „Chiar daca o mama nu a consumat niciodata canabis, mutatiile transmise prin sperma tatalui consumator pot provoca boli grave si chiar fatale in cazul copiilor lor. Parintii nu stiu ca transmit niste mutatii care pot ramane latente o lunga perioada de timp si se pot manifesta abia la a doua, a treia sau a patra generatie, ceea ce reprezinta cel mai alarmant aspect”, a adaugat Reece.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri