joi, iunie 8, 2023

Consumi acest aliment, dar este extrem de periculos! Este letal pentru femeile insarcinate!

Mucegaiul este peste tot si ne poate fi atat prieten cat si dusman. Prietenul nostru este atunci cand mancam un sortiment special de branza cu mucegai, dar se poate transforma destul de rapid in dusman in cazul femeilor insarcinate avertizeaza un studiu recent.

Este foarte important pentru o femeie sa aleaga in meniu alimente sanatoase, sigure pentru consum, cu atat mai mult atunci cand aceasta devine insarcinata si poarta in burtica un bebelus. Una dintre delicatesele consumate frecvent in restaurantele din intreaga lume este branza cu mucegai.

Insa ceea ce nu stiu multe gravide este faptul ca ar trebui sa evite consumul acestui aliment pe perioada sarcinii. Specialistii declara ca femeile insarcinate si copiii nu ar trebui sa consume branza cu mucegai.

Unul din motove este faptul ca acest sortiment de branza contine multa tiramina, o substanta rezultata in urma procesului de fermentatie, ce poate declansa alergii si risc inalt ca bebelusul sa dezvolte astm, iritatii oculare, lacrimare excesiva, sinusita, candidoza si mai multe tipuri de probleme respiratorii.

Un studiu a scos la iveala ca aproape jumatate dintre copiii cu rinita alergica au fost depistati pozitiv la testele cutanate de alergie, la mai multe feluri de mucegai. Aceste afectiuni sunt insa o categorie de boli tratabile, care nu pun viata in pericol.

Pe de alta parte, branza cu mucegai comporta o probabilitate mai mare sa contina Listeria, o bacterie care la persoanele sanatoase, inclusiv la gravide, rar dezvolta boala, insa care poate fi fatala pentru fat sau nou-nascut.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri