marți, februarie 7, 2023

Conducerea TVR a fost demisa! Doina Gradea este noul director interimar!

 

Plenul reunit al celor doua Camere a respins miercuri raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, in consecinta Consiliul de Administratie fiind demis. Doina Gradea a fost audiata in comisiile de cultura pentru a ocupa functia de director general interimar.

Doina Gradea, validata de Comisiile de cultura in functia de presedinte – director general interimar al SRTv. Doina Gradea era membru al CA al SRTv.

„Am inceput activitatea mea in 1992 ca reporter la Agentia de presa Mediafax. (…) Ulterior, am fost asistenta presedintelui MediaPro. (…) in anul 2004 am ales sa ma ocup de un proiect foarte special Pro Tv International, pe care l-am condus pana in 2014. in cei 10 ani cat m-am ocupat de Pro Tv International, un canal inceput de la zero, acesta a devenit canal etnic numarul 2 din Europa dupa Rusia. Anul trecut, am fost numita membru titular in CA, unde am fost pana astazi si m-am ocupat si de proiectul canalului de sport, de proiecte online. (…) Am vrut sa intorc tot ce am primit ca experienta si vreau sa contribui la ridicarea SRTv prin experienta pe care am dobandit-o. (…) Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi facute foarte multe lucruri pana la desemnarea unui CA, dar cred ca pot, impreuna cu colegii, sa contribuim la folosirea mai eficienta, optima a resurselor de care beneficiaza SRTv”, a declarat Doina Gradea, la audieri, precizand ca a fost si vicepresedinte al Fundatiei Pro.

Presedintele Comisiei de cultura din Senat, Radu Preda, a spus ca se doreste ca Televiziunea Romana sa revina acolo unde i-a fost locul.

„Asteptarile noastre nu sunt deloc mici. Ne dorim ca Televiziunea Romana sa revina acolo unde i-a fost locul, la o audienta rezonabila. (…) Am speranta ca mandatul dvs. de interimar va duce TVR-ul pe un fagas de normalitate”, a mentionat Radu Preda.

Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Gigel stirbu, a aratat ca, in opinia sa, Doina Gradea este o profesionista, iar aceasta va trebui sa stopeze, printre altele, pierderile financiare cu care se confrunta institutia.

Plenul reunit al Parlamentului a validat miercuri noul Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune. S-au inregistrat 310 voturi pentru si 11 impotriva.

Din partea presedintelui Romaniei, membrii CA ai SRR sunt Dragos Gabriel Patlageanu — titular si Camelia Tatiana Ilie — membru supleant.

Din partea Guvernului este Maria toghina, aceasta fiind singura nominalizare, fara supleant.

Din partea salariatilor SRR, membri titulari sunt Adrian Valentin Moise si Gabriel Basarabescu, iar supleanti — Nicoleta Balaci si Constantin Puscas.

Georgica Severin, Bogdan Niculescu Duvaz, Cristian Teodorescu, Ruxandra Ileana Sararu sunt membri titulari in CA al SRR din partea PSD, in timp ce supleanti sunt Anca Florea, Cristian Zarescu, Ioan Horascu si Adrian Pop.

PNL i-a desemnat ca titulari pe Radu F. Alexandru si Alexandru Iulian Muraru si ca supleanti pe Ioan Chiorean si Laurentiu Ichim.

Membrii in CA al SRR propusi de USR sunt Angelo Mitchievici — titular si Mihai Radu Vancu — supleant.

Din partea UDMR, titular este Demeter Andras Istvan, iar supleant — Romanszki Zsuysa, iar de la minoritatile nationale — Milan Miroslav Manyura (titular) si Roxana Georgeta Gheorghe (supleant).

Raportul de activitate al Societatii romane de televiziune (SRTV) a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului. Doina Gradea va fi audiata tot miercuri in comisiile de cultura pentru postul de director general interimar al televiziunii publice.

Raportul SRTV a fost respins cu 74 de voturi „pentru” si 203 voturi „impotriva”.

Presedintele Comisiei de cultura din Senat, Radu Preda, a prezentat in plen decizia de respingere a raportului de activitate al SRTv de catre comisiile reunite, hotarare luata in 19 septembrie.

La acea data, parlamentarii PNL s-au retras de la sedinta. si in plenul reunit, presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Gigel stirbu, a reafirmat ca este pentru prima data cand in plenul celor doua Comisii reunite de cultura raportul unei institutii de o asemenea importanta a fost dezbatut „pe repede inainte”.

„Cele doua comisii au fost reunite pentru a audia candidatii pentru CA al SRR, dar in plenul celor doua comisii a venit o propunere de suplimentare de ordine de zi pentru a se analiza si discuta raportul SRTv, in situatia in care acest raport trebuie prezentat de conducerea acestei institutii. Niciodata nu s-a intamplat ca un raport al unei institutii de o asemenea importanta sa fie pus pe ordinea de zi instantaneu si sa fie citit si dezbatut si votat in decurs de 10 — 20 de minute. Va anunt pe aceasta cale ca grupul parlamentar al PNL va vota impotriva respingerii acestui raport”, a spus stirbu.

„Rapoartele au ajuns din primavara, au stat aproape 4 luni de zile pana sa ajunga la comisie si au termen din aprilie”, a replicat Radu Preda.

Respingerea raportului de activitate al SRTv pe 2016 atrage dupa sine demiterea de drept a Consiliului de Administratie al Televiziunii Publice, a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

 

Ultimele stiri

Stiri