luni, mai 29, 2023

Condimentul care trateaza 100 de boli – Se afla deja in bucataria romanilor!

Unii oameni il iubesc si cei mai multi dintre noi nu ne putem imagina o ciorba de vacuta fara el. Alti oameni nu-l suporta deloc. Ei bine, pentur cei din prima categorie, avem o veste excelenta: ardeiul iute poate trata cu succes peste 100 de boli, acesta fiind inca un motiv in plus care te va face sa nu uiti de el atunci cand mananci o ciorbita fierbinte.

Gustul sau usturator si picant face ca ardeiul iute sa nu fie tolerat de foarte multi oameni, insa beneficiile acestuia asupra sanatatii sunt incredibile.

Capsaicina, cea care da iuteala ardeilor, este o substanta foarte eficienta in prevenirea si tratarea multor boli.
Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde.

Efectele miraculoase ale ardeiului iute se regasesc si la nivelul sistemului circulator, acesta alimentand elementele vitale din structura celulara a capilarelor, venelor, arterelor si echilibrand tensiunea arteriala.

Daca aveti febra, adaugati ardei iute in mancare. Ingredientul picant din ardei va va face sa transpirati, accelerand circulatia sangelui.
Ardeiul iute rosu aprins are un continut ridicat de betacaroten sau provitamina A.

Doua lingurite de ardei iute pisat, furnizeaza 47% din valoarea zilnica de vitamina A, cu rol important in lupta anti-infectie si esentiala pentru sanatatea tesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acopera pasajele nazale, plamanii, tractul intestinal si cel urinar.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri