sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Comisia Europeana atrage atentia in legatura cu modificarea Legilor Justitiei! Sa fie consultata Comisia de la Venetia

 

Comisia Europeana a anuntat, luni, ca urmareste cu mare atentie procesul legislativ din Romania si posibilele modificari ale Legilor Justitiei si ale Codurilor Penale. De asemenea, CE sustine importanta consultarii Comisiei de la Venetia si a asigurarii transparentei.

„Comisia urmareste indeaproape procesul legislativ din Romania si posibilele modificari ale Legilor Justitiei si ale codurilor penale. In cel mai recent raport, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (CVM), Comisia a subliniat ca Guvernul si Parlamentul ar trebui sa asigure un proces legislativ deschis, transparent si constructiv privind Legile Justitei. De asemenea, Comisia a subliniat in mod clar importanta consultarii Comisiei de la Venetia, ca o parte esentiala a generarii de incredere in aceste reforme”, se arata intr-un raspuns al Comisiei Europene.

In document se mai arata ca in cursul saptamanii trecute, Consiliul a adoptat concluziile privind cel mai recent raport al MCV, care „solicita autoritatilor romane sa abordeze in totalitate recomandarile formulate de Comisie pentru a incheia cu succes procesul MCV”.

Comisia juridica a Senatului a dat raport favorabil pe amendamentele admise la Legea ANI Acestea prevad ca interdictiile aplicate parlamentarilor pe baza rapoartelor ANI si la care s-a constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in perioada 2007-2013 inceteaza de drept.

In Parlament se afla si Legea privind statutul magistratilor, modificarile la Codurile Penale pentru punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, dar si organizarea judiciara.

Ultimele stiri

Stiri