marți, februarie 7, 2023

Comisarul UE pentru Imigratie: A venit momentul ca Romania si Bulgaria sa adere la Spatiul Schengen!

Spatiul Schengen trebuie adaptat astfel incat sa faca fata noilor provocari de securitate si a venit momentul ca Romania si Bulgaria sa devina membre ale zonei de libera circulatie, afirma Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Imigratie, Afaceri Interne si Cetatenie.

„Am vazut ca noile probleme de securitate necesita adaptarea reglementarilor, deci vom propune consolidarea Spatiului Schengen. Cu toate acestea, controalele la frontierele interne vor ramane o exceptie, urmand sa fie aplicate doar ca masuri de ultima instanta, insotite de garantii, pentru a limita impactul asupra liberei circulatii”, a declarat Dimitris Avramopoulos intr-un interviu acordat agentiei de stiri ANSA.

„Vrem sa ajutam statele membre sa garanteze siguranta cetatenilor. Dar acest lucru nu se poate realiza prin efecte negative asupra liberei circulatii a persoanelor, marfurilor si serviciilor. Putem salva Schengen doar daca toata lumea joaca in conformitate cu legile, daca asiguram un nivel inalt de cooperare si coordonare, daca suntem uniti si daca aprofundam integrarea”, a adaugat Avramopoulos.

„Pentru acest motiv, dupa cum a spus si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a venit momentul ca Romania si Bulgaria sa devina membre” ale Spatiului Schengen, a subliniat Dimitris Avramopoulos.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri

Stiri