duminică, februarie 5, 2023

Colesterolul face ravagii in Romania! Nu o sa-ti vina sa crezi ce usor este sa reduci nivelul colesterolului cu aceste remedii naturale!

Un nivel ridicat de LDL (colesterolul rau) este cea mai mare amenintare pentru inima, chiar daca si celelalte numere sunt importante. Colesterolul rau va poate bloca arterele si poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral. In ceea ce priveste numarul, o valoare mai mica tinde sa fie mai buna, desi obiectivul principal depinde de riscul bolilor de inima, care este diferit la fiecare persoana in parte.

Colesterol este o problema tot mai des intalnita, atat in randul tinerilor cat si a persoanelor in varsta. Pe langa medicamentele pentru scaderea nivelului de  colesterol, precum statinele, exista si alte metode eficiente care ajuta la reducerea acestuia.

Iata 10 moduri pentru a reduce colesterolul fara tratamentul cu statine, potrivit Prevention:

Extractul de ceapa

Un studiu recent prezentat la Societatea de Endocrinologie a constatat ca extractul de ceapa scade total nivelul colesterolului la sobolanii diabetici. Un alt studiu a constatat, de asemenea, ca ceapa este eficienta in reducerea colesterolului LDL (colesterolul „rau”) si a zaharului din sange.

Toate aceste descoperiri au fost efectuate pe sobolani, iar oameniii de stiinta nu stiu inca daca extractul de ceapa ar avea afecte si asupra colesterolului uman.

Deepika Gopal, MD, un cardiolog de la The Heart Hospital Bazlor Plano, crede ca atat ceapa cat si usturoiul au proprietati care ajuta la scadere colesterolului, desi, ca si ceilalti oameni de stiinta, nu este sigura de ce. „In cultura indiana noi credem ca majoritatea condimentelor au proprietati de vindecare”, spune ea. „Ceapa si usturoiul sunt foarte utile in scaderea colesterolului, din cate am vazut in bucataria indiana.”

Asadar ceapa poate ajuta la scaderea colesterolului (cum s-a intamplat in cazul sobolanilor diabetici), insa nu trebuie sa te astepti la miracole.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri