joi, iunie 8, 2023

Citeste aceste beneficii miraculoase si cu siguranta vei dormi pe partea stanga! Iata de ce!

Unul dintre cele mai vechi sisteme medicale din intreaga lume, Ayurveda, ne recomanda sa ne odihnim stand intinsi pe partea stanga. De ce? Citeste in continuare motivul si cu siguranta de acum inainte vei face asta fara sa stai prea mult pe ganduri.

Dormitul pe partea stanga este benefic pentru sanatatea oamenilor, deoarece aceasta pozitie faciliteaza functionarea organelor interne si a circulatiei sanguine.

1. Pozitia permite realizarea unui drenaj limfatic adecvat

Medicul Douillard explica faptul ca partea stanga este dominanta pentru sistemul limfatic. Limfa transporta nutrientii necesari corpului, precum proteinele, glucoza si alte elemente care trebuie sa fie transmise catre partea stanga a corpului.

2. Structura anatomica

Cand vine vorba de digestie, dormitul pe partea stanga este mai bun decat pe dreapta, dintr-un motiv simplu, cel al gravitatiei. Mai precis, intins pe partea stanga, corpul permite resturilor de mancare sa coboare din intestinul gros in colon. Dormitul pe partea stanga permite stomacului si pancreasului sa stea in mod natural (stomacul este pe partea stanga al corpului) si sa elimine enzime si suc gastric. Este recomandata odihna de 10 minute pe partea stanga, dupa masa, pentru imbunatatirea digestiei.

3.Beneficii pentru inima

Studiile au confirmat ca 80% din muschii inimii sunt localizati pe partea stanga, dormitul pe partea stanga imbunatateste si usureaza efortul depus de inima.

4. Somnul de dupa-miaza

Dupa o cina copioasa, recomandata este odihna pe partea stanga pentru imbunatatirea digestiei. Astfel, trezitul nu va mai fi atat de greu.

5. O splina sanatoasa

Splina se afla pe partea stanga a corpului, aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stanga faciliteaza mobilitatea lichidului catre splina.

Sursa: click.ro

Ultimele stiri

Stiri