luni, februarie 6, 2023

Ciprian Ciocan, omul care tureaza societatea civila din Sibiu! A pus pe picioare cele mai de succes proiecte comunitare!

Ciprian Ciocan este unul din cei mai cunoscuti ONG-isti din Sibiu. Numele lui este sinonim si cu ONG, voluntariat, proiecte pentru societate sau orice alt termen ce defineste comunitatea si implicarea. El este omul care conduce cele mai ambitioase proiecte ale ONG-urilor din Sibiu, indiferent de domeniu.

Una dintre cele mai mari reusite ale lui Ciprian este Maratonul International Sibiu care anul acesta a avut a sasea editie. ”Ideea maratonului a venit din doua directii: zona ONG-urilor in 2012 nu era bine dezvoltata, iar principala problema era finantarea. Cultura alergarii incepuse sa prinda si la noi, dar nu exista un eveniment sportiv de masa, la care sa poata participa oricine. Asa ca le-am combinat pe cele doua si a rezultat maratonul la care se poate alerga pentru un ONG, o cauza, si astfel sa strang fonduri pentru finantare.” spune Ciprian povestea maratonului.

Daca inceputul a fost timid, dupa cateva editii Maratonul Sibiului s-a impus ca un eveniment de marca al orasului, a intrat in galeria marilor evenimente ale Sibiului, iar sustinerea internationala este din ce in ce mai mare. ”Sunt persoane care vin la maraton si strang fonduri din comunitatile de unde provin. De exemplu, persoanele care au alergat pentru un proiect de mediu al Bisericii Evanghelice au primit finantare de la o parohie din Statele Unite, Animal Life primeste finantare din Germania…lucrurile se misca”, spune Ciprian.

Copiii si tehnologia sunt viitorul
Fondul stiintescu este un alt mare proiect initiat de Ciprian si care este si el cu ”bataie lunga”. ”Acesta este un program de finantare care da bani celor pasionati de stiinta si care doresc sa transmita informatiile mai departe copiilor. S-a incheiat a treia editie , au fost peste 20 de proiecte foarte bune, unele dintre ele au si continuat. Vom lega acest concept de un altul, prin care vom invata copiii sa fie mai atenti la orasul in care traiesc si sa foloseasca tehnologia pentru a rezolva problemele. Acesta este viitorul in care trebuie sa investim- copiii si tehnologia”, spune Ciprian.

Citeste mai mult pe oradesibiu

 

Ultimele stiri

Stiri