marți, februarie 7, 2023

Ciolos da lovitura de gratie in plina campanie! Uite ce pregateste!

Guvernul Ciolos pregateste un proiect de modificare a legii evaziunii fiscale care ar avea implicatii majore in economie.

Conform Hotnews, care a prezentat si un draft al proiectului de ordonanta de urgenta realizat de ministerul Finantelor, daca prejudiuciul dintr-o evaziune fiscala este mai mic de 20.000 de euro, nu se va face dosar penal.

Cealalta modificare majora se refera la faptul ca Fiscul va renunta la plangere penala daca cel acuzat de evaziune fiscala plateste integral prejudiciul, indiferent de suma.

Aceste modificari vor avea un impact major in economie si in business, avand in vedere numarul mare de plangeri si dosare penale constituite de Fisc.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a confirmat pentru ZF ca un astfel de proiect este pe masa guvernului, dar ca nu va fi adoptat in sedinta de miercuri, executivul pastrandu-si rezerva de a face modificari. Liviu Iolu a precizat insa ca propunerea care a ajuns la Guvern este ca sa nu se intocmeasca dosar penal daca prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro .

Ultimele stiri

Stiri