joi, iunie 8, 2023

Cercetatorii sustin ca aceasta este principala sursa a migrenelor! Orice om din Romania ar trebui sa fie constient de aceasta legatura!

Migrena este o suferinta cronica caracterizata prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Poate sa apara o data sau de doua ori pe an sau de mai multe ori pe luna. Acestea sunt asociate de regula cu alte simptome (greata, varsaturi, sensibilitate la lumina sau la zgomot). In general sunt agravate de activitate fizica sau determina evitarea activitatii fizice.

Persoanele care sufera de migrene detin un alt tip de bacterii in intestine care ii fac mult mai sensibili la anumite alimente, conform unor descoperiri stiintifice.

Studiul ofera o posibila explicatie asupra factorilor care ii fac pe unii oameni mai predispusi la durerile de cap, cercetatorii considera ca anumite alimente provoaca migrenele. Expertii au dezvaluit ca persoanele care au migrene au un nivel mai crescut al bacteriilor care sunt implicate in procesare azotului, care de obicei se regaseste in carnea procesata, legumele cu frunze si anumite vinuri.

Ultimele descoperiri cresc posibilitatile ca migrenele sa fie declansate atunci cand azotul din mancare este descompus mult mai eficient, provocand dilatarea vaselor de sange din creier si scalp.

Antonio Gonzalez, un programator si analist din cadrul Universitatii California, San Diego, a declarat. ,,Exista o idee conform careia anumite alimente ar declansa migrenele, de exemplu ciocolata, vinul, si in mod special mancarurile  care contin azot. Noi consideram ca exista legaturi intre ce mananca oamenii, microflora intestinala si episoadele de migrene”.

Cand azotul din mancare este descompus de bacteriile din gura si intestine, acestea se transforma in oxid de azot atunci cand ajung in fluxul sanguin. Oxidul de azot este o chimicala care dilata vasele de sange si imbunatateste fluxul sanguin

De asemenea, patru din cinci pacienti cu boli cardiovasculare care au luat medicamente care contin azot au declarat ca durerile de cap sunt un efect secundar al acelui medicament.

Sursa: realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri