luni, mai 29, 2023

Cercetatorii sunt uimiti! Veninul de viespe ucide celulele canceroase cu o eficienta extraordinara!

Viespile au o reputatie proasta. Intepatura lor este dureroasa si periculoasa si nu sunt la fel de utile ca rudele lor, albinele. Cu toate acestea,  sansa lor de a straluci este chiar dupa colt. Veninul lor ataca celulele canceroase lasand in acelasi timp celulele sanatoase intacte.

Cercetatorii au descoperit un lucru incredibil despre veninul viespilor Polybia paulista.  Acesta contine un ingredient puternic care care ajuta la combaterea celulelor canceroase.

Dupa o cercetare amanuntita a toxinei Polybia-MP1, subliniata in Biophysical Journal, cercetatorii au descoperit ca aceasta toxina tinteste numai celulele canceroase, iar pentru celulele normale este total inofensiva.

Nu este un leac pentru cancer, dupa cum explica unul dintre autorii cercetarii, Paul Beales, de la University of Leeds, Marea Britanie, pentru publicatia Phys.org:

„Acest lucru poate fi extrem de folositor in dezvoltarea unui nou tip de terapie combinata, in care mai multe medicamente sunt folosite simultan pentru tratarea cancerului prin atacarea celulelor canceroase

Functioneaza prin perturbarea membranei celulelor afectate, permitand sporirea eficacitatii tratamentului. Scopul tintirii selective consta in modul in care sunt compuse membranele celulelor canceroase.

Fosfolipidele membranei celulelor sunt inversate. Intr-o celula normala, aceste fosfolipide stau pe interiorul membranei. In celulele canceroase stau in exteriorul membranei.

Aceasta cercetare are un potential imens pentru gasirea unui tratament al cancerului. Cu toate acestea, mai are multe teste pana cand sa fie disponibila publicului larg. Mai trebuie efectuate teste pentru a exista certitudinea ca acest venin este intr-adevar inofensiv pentru celulele normale.

Sursa: noobz.ro

 

Ultimele stiri

Stiri