Cercetatorii sunt uimiti! A fost descoperita vitamina care previne dezvoltarea celulelor canceroase!

594

 

Pentru a preveni aparitia cancerului cei mai multi dintre noi suntem dispusi sa facem tot ce ne sta in putere. Cu toate acestea, prevenirea acestei boli poate fi ceva atat de simplu precum administrarea unei simple vitamine care sa previna dezvoltarea celulelor canceroase. Citeste in continuare pentru a afla despre ce vitamina este vorba.

Cancerul este o afectiune pentru care medicina moderna nu a gasit inca un tratament, iar specialistii sunt de parere ca acest lucru nu se va intampla prea curand. Totusi, un progres in acest sens a fost facut, descoperindu-se faptul ca o anumita vitamina poate impiedica dezvoltarea celulelor canceroase.

Potrivit healthylifetricks.com, cercetarile desfasurate in Statele Unite au aratat ca aproximativ 70% dintre copii nu consuma suficienta vitamina D, in cazul adultilor procentul ajungand pana la 75%. Vitamina D este extrem de importanta si de benefica pentru organism, putand sa previna numeroase boli, precum diverse tipuri de cancer, afectiuni cardiovasculare si diabet.

Deficienta de vitamina D este o problema pe care putini oameni o constientizeaza. Evident, cea mai buna modalitate de a determina aceasta carenta este un test de sange, dar exista numeroase indicii care ar trebui sa va dea de gandit:

• Dureri ale oaselor

• Slabiciune musculara

• Astm sever, in special in cazul copiilor mici

• Dureri cronice

• Transpiratie excesiva – in conditiile in care nu faceti efort, iar temperaturile nu sunt ridicate

• Depresie – studiile au aratat ca vitamina D este de un real ajutor in cazurile de depresie si anxietate. Un grup de cercetatori norvegieni au demonstrat beneficiile suplimentarii dietei cu vitamina D.

In cazul in care observati aceste semne, ar trebui sa discutati cu medicul in cel mai scurt timp si sa faceti un set de analize.

Vitamina D poate fi obtinuta din anumite alimente, precum pestele gras, laptele, iaurtul, tonul, ciupercile si sucul de portocale, dar si prin expunerea la soare. De asemenea, poate fi administrata sub forma de suplimente orale, la recomandarea specialistului.

Sursa: jurnalul.ro