joi, iunie 8, 2023

Cercetatorii israelieni redau speranta pacientilor care sufera de HIV si SIDA! Au descoperit un nou tratatament!

Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) este un virus care ataca sistemul imun, si ingreuneaza lupta organismului cu infectiile si cu bolile. HIV este virusul care produce Sindromul Imunodeficientei Dobandite (SIDA). Totusi a fi infectat cu virusul HIV nu inseamna a avea SIDA. SIDA este ultimul si cel mai sever stadiu al infectiei cu virusul HIV. Unii oameni traiesc cu infectia cu virusul HIV multi ani, chiar zeci de ani pana la a avea SIDA.

Odata cu patrunderea virusului HIV in organism, acesta infecteaza un grup de celule albe din sange, celule numite limfocite CD4+. Aceste celule albe sanguine reprezinta o parte importanta a sistemului imunitar, care ajuta organismul in lupta cu infectiile. Prin infectarea si distrugerea limfocitelor CD4+ de catre HIV, sistemul imunitar devine mai putin capabil sa lupte impotriva infectiilor si a bolilor.

Cercetatori israelieni de la Universitatea Ebraica din Ierusalim au obtinut un nou medicament, care poate reprezenta un progres revolutionar in tratamentul HIV si SIDA. Produsul a fost injectat in eprubete, cu esantioane de sange de la zece bolnavi si dupa opt zile, prezenta virusului s-a diminuat cu 97%. Medicamentele existente doar pot intarzia reproducerea virusului in corp, dar nu-l pot distruge complet. Substanta activa a noului produs israelian determina autodistrugerea virusului, au anuntat cercetatorii, ne-a relatat corespondentul Radio Romania, Dragos Ciocirlan.

Sursa: rador.ro

Ultimele stiri

Stiri