joi, martie 23, 2023

Cercetatorii confirma! Retelele sociale au un efect pozitiv asupra sperantei de viata!

Reteaua sociala este definita ca un grup de indivizi, care sunt impreuna si fac parte dintr-un anumit grup, adesea asemanandu-se cu o comunitate sau un cartier. Desi retelele sociale sunt posibile si offline, cu persoane, care se vad si se intalnesc, mai ales in scoli sau la locul de munca, sunt mult mai populare retelele de socializare din mediul online.

Acest lucru se explica prin faptul ca liceele, colegiile si locurile munca nu au atat de multi membri, spre deosebire de Internet care este utilizat de milioane de persoane, dintre care o parte este foarte interesata sa se intalneasca si sa dezvolte prietenii online.

Retelele sociale functioneaza pe baza unor site-uri care formeaza aceasta comunitate de utilizatori online; acestea se impart in diferite categorii precum: hobby-uri, religie, politica, interese sau diverse alte activitati, respectiv toate la un loc: retele traditionale de socializare(unde toata lumea are acces si se poate inscrie, indiferent de interesele sau viziunile pe care le au).

Alt avantaj al retelelor de socializare online se refera la usurinta si comoditatea prin care putem interactiona cu alti oameni, cunoscuti sau necunoscuti. Faptul ca „totul se intampla” pe un ecran al unui calculator/laptop, face ca totul sa fie mai simplu. Nu trebuie sa ne deplasam, putem evita discutii incomode la telefon sau pe „€œmessenger”, nu trebuie sa ne simtim obligati in a mentine legatura cu o persoana anume. Reteaua de socializare se poate folosi si actualiza oricand, in functie de dorintele fiecaruia. Putem raspunde favorabil si putem ignora pe oricine, putem fi la current cu ceea ce se intampla in jurul nostru, intrucat exista mereu o parte dintre cei care sunt adeptii retelelor de socializare care sa actualizeze paginile lor personale, cat si cele de la index/home/pagina principala a site-ului in cauza.

Comunicarea prin intermediul retelelor sociale lungeste viata utilizatorilor, sunt convinsi cercetatorii americani de la Universitatea California din San Diego. Acestia au efectuat o monitorizare a vietii a peste 12 milioane de utilizatori cu varsta cuprinsa intre 25 si 70 de ani. Rezultatele monitorizarii au aratat ca activitatea sociala intensa si mentinerea relatiilor cu prietenii prin intermediul retelelor de socializare influenteaza pozitiv viata oamenilor. „Comunicarea online este benefica pentru sanatate, mai ales daca aceasta nu se realizeaza in detrimentul comunicarii offline. Doar cazurile extreme, in care oamenii isi traiesc toata viata in online si nu comunica cu lumea exterioara s-au dovedit a avea legatura cu reducerea duratei vietii” – a explicat cercetatorul William Hobbs. Toate datele despre utilizatori au fost colectate in sase luni de zile. La final a reiesit ca folosirea moderata a resurselor de Internet a dus la reducerea riscului de deces prematur cu 12%. Interesant este faptul ca cea care a comandat aceasta monitorizare este chiar reteaua de socializare Facebook.

Sursa: rador.ro

Ultimele stiri

Stiri