sâmbătă, iunie 10, 2023

Cele ZECE probleme ale glandei tiroide si cele ZECE solutii la indemana la acestea!

Importanta unei glande tiroide sanatoase nu poate fi neglijata. Pe cat de mica este aceasta glanda situata la nivelul gatului, pe atat de importanta este functia pe care o joaca aceasta.

Tiroida este o glanda in forma de fluture, situata la nivelul gatului, la mijloc. Aceasta reprezinta principala glanda ce stabileste metabolismul si are atat roluri majore, cat si minore in fiecare dintre functiile corpului. Glanda tiroida este mica, insa are o importanta majora.

Daca tiroida nu functioneaza corespunzator, nici corpul nu va functiona.Se estimeaza ca aproximativ 25 de milioane dintre americani au o afectiune tiroidiana, iar jumatate dintre acestia nici nu stiu de existenta ei. 90% dintre afectiunile tiroidiene sunt diagnosticate ca fiind hipoactive, denumite hipotiroidism. Din pacate, simptomele sunt vagi, iar medicul trebuie sa urmeze mai multi pasi pentru a diagnostica exact o afectiune a tiroidei. Aceasta are de suferit in momentul in care exista un dezechilibru in productia de hormoni tiroidieni.

 Simptome ce pot aparea in cazul unei afectiuni tiroidiene

Daca stiti simptomele ce pot aparea intr-o afectiune tiroidiana, atunci puteti face o vizita medicului endocrinolog si sa i le comunicati, pentru a beneficia de investigatii amanuntite si de un diagnostic corect. Iata care sunt simptomele care se pot manifesta in cazul unei afectiuni la tiroida:

Schimbari de dispozitie, anxietate sau depresie.

Oboseala permanenta, chiar daca aveti un somn de opt ore pe noapte.

Tulburari hormonale, precum menstruatii neregulate sau scaderea libidoului.

Crestere in greutate sau inabilitatea de a pierde kilogramele in plus.

Maini si picioare reci.

Constipatie.

Dureri musculare sau articulare.

Piele uscata, fragilitatea unghiilor, caderea parului.

Sforait sau umflarea gatului.

Pierderea memoriei sau dificultati la concentrare.

Afectiunile tiroidiene sunt, in general, mai des intalnite la femei decat la barbati. De cele mai multe ori, femeile ignora simptomele, punandu-le pe seama altor afectiuni (menopauza sau depresie). De asemenea, exista un risc crescut de a prezenta afectiuni tiroidiene dupa sarcina.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri