Cele mai eficiente terapii gratuite de care poti profita cand mergi la mare

793

 

Pentru iubitorii de soare si de mare avem o veste buna! Exista terapii de care va puteti bucura gratis la mare si care va pot echilibra atat fizic cat si psihic. Citeste in continuare pentru a afla ce trebuie sa faci pentru a le include in rutina ta zilnica intr-o zi de plaja la mare.

Cei mai multi dintre noi alegem tarmul marii ca destinatie de vacanta pentru bronz si relaxare, fara sa ne gandim ca aici, prin cateva gesturi simple, ne putem trata multe probleme de sanatate, sustine Mihaela Proicea, managerul medical al celei mai mari clinici de vertebrologie din Romania. Potrivit reprezentantului Bio Ortoclinic, o alergare pe malul marii prin apa, ingropatul in nisip sau simpla plimbare de dimineata pe tarm iti pot imbunatati circulatia periferica si te pot ajuta sa scapi de retentia de apa si de durerile articulare.

Talasoterapia

Actioneaza prin factorul chimic exercitat de apa de mare, factorul termic si factorul mecanic, constituit de atingerea valurilor si de presiunea hidrostatica produsa de acestea. Practicata sub forma alergarii prin apa, pe malul marii sau prin reprize de mers alert prin apa, ceva mai departe de mal, talasoterapia influeteaza direct circulatia periferica venoasa.

Ce afectiuni trateaza. Se recomanda in special persoanelor cu tot felul de sensibilitati, cu probleme de circulatie, in cazul tulburarilor de crestere, cu meteosensibilitate sau predispozitii la infectii ale aparatului respirator si persoanelor care au carente de iod. De asemenea, valurile si nisipul sunt excelente „medicamente” pentru cei care se confrunta cu dureri articulare.

Cura heliomarina

Plimbarile de-a lungul plajei, dimineata ori seara, reprezinta, de asemenea, adevarate cure, asigurand o tonifiere a organismului, dar si un somn mai linistit si mai placut. De vina sunt aerosolii marini care se formeaza prin spargerea valurilor in larg sau prin lovirea lor de tarm si de diguri, sustine Mihaela Proicea. Acestia sunt incarcati electric si se raspandesc pana la distante de cinci pana la 100 de metri de tarm.

Ce afectiuni trateaza. E indicata in alergii, catar respirator, astm bronsic, rinofaringite, sinuzite sau laringotraheite. Pentru o si mai mare eficienta in tratarea acestor afectiuni, plimbarile pe malul marii pot fi asociate cu o cura de inhalatii sub supraveghere medicala.

Psamoterapia

Este o metoda de terapie uscata, care utilizeaza factorii mecanic, chimic si de temperatura exercitati de nisip asupra corpului, in timpul unei impachetari. Ingroparea in nisip este una dintre cele mai vechi metode de termoterapie, care favorizeaza termogeneza si termoliza. Durata unei sedinte creste progresiv de la 5 la 20-30 de minute si favorizeaza pierderea unei cantitati de unu pana la 1,5 litri de apa.

Ce afectiuni trateaza. Este indicata in reumatismul cronic degenerativ, in obezitate si hipotiroidie. Asociata cu talasoterapia, psamoterapia poate fi practicata si de persoanele perfect sanatoase, in scop de tonifiere generala, prin contrast termic rece/cald.

Sursa: ziarulring.ro