Cele mai eficiente remedii naturiste pentru diabetul de tip 1

713

 

Aceasta boala afecteaza un numar foarte mare de oameni in intreaga lume. Din fericire, exista un numar foarte mare de remedii naturiste care pot tine sub control aceasta afectiune. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai bune remedii natusite pentru diabetul de tip 1.

Diabetul de tip 1 afecteaza milioane de persoane din intreaga lume si reprezinta 5-10% din cazurile de diabet. Cel mai frecvent este diabetul de tip 2. Diabetul de tip 1 reprezinta o afectiune metabolica si se caracterizeaza printr-un nivel anormal de ridicat de glucoza in sange. Diabetul de tip 2 poate fi determinat de alimentatie, sedentarism, obezitate si alti factori.

Nu se cunoaste insa cauza exacta a diabetului de tip 1. Se pare ca acesta constituie o combinatie de factori genetici si de mediu care impiedica organismul sa produca insulina in pancreas. Peste 50 de gene sunt asociate cu diabetul de tip 1, asa ca nu se poate determina cu exactitate cauza genetica.

Exista diverse alimente sau suplimente care pot ajuta in mentinerea sub control a acestei afectiuni, dar si modificarea stilului de viata este importanta.

Simptome pentru diabetul de tip 1

Primele semnale care avertizeaza asupra acestei afectiuni sunt:

urinatul excesiv

setea constanta

extenuarea fizica

pierderea in greutate

vederea ingreuiata.

Afectiunea progreseaza foarte rapid. De aceea, este important sa te prezinti de urgenta la medic daca sesizezi vreunele dintre simptomele de mai sus.

Remedii naturiste pentru diabetul de tip 1

Injectiile cu insulina permit persoanelor care sufera de diabet sa isi gestioneze boala, dar exista mai multe remedii naturiste si modificari ale stilului de viata care pot ajuta la reducerea semnificativa a simptomelor diabetului.

Avocado

Conform unor studii, avocado poate reduce glucoza din sange in mod considerabil. Testele au fost realizate cu extract de avocado, dar cu siguranta includerea sa in alimentatie contribuie la reducerea glucozei sangvine. In plus, se considera ca avocado ar ajuta la regenerarea unor celule de la nivelul pancreasului care produc insulina. Studiile continua in speranta realizarii unui supliment alimentar pe baza de avocado care ar putea fi util diabeticilor.

Trifoiul rosu

Diabetul este cauzat de distrugerea unor celule numite beta din pancreas care pot produce insulina. Trifoiul rosu contine o substanta chimica numita genisteina care poate stimula refacerea celulelor pancreatice de tip beta. In acest mod, organismul ar putea reincepe sa produca singur o parte din insulina de care are nevoie.

Chimenul negru

Acest condiment care se mai numeste si negrilica era pe vremuri folosit la noi in tara pentru a aromatiza telemeaua, dar si la alte alimente. Micutele seminte negre contin substante cu rol miraculos pentru sanatate si se crede ca ar ajuta inclusiv la vindecarea de cancer. Chimenul negru poate stimula refacerea celulelor de tip beta din pancreas si imbunatati functionarea lor.

Modificari ale stilului de viata

Practicarea exercitiilor fizice si renuntarea la o viata sedentara sunt importante pentru tinerea sub control a simptomelor diabetului de tip 1. Obezitatea, hipertensiunea, afectiunile cardiovasculare sunt asociate cu diabetul. Incearca sa slabesti si sa faci regulat miscare, iar starea ta fizica se va imbunatati semnificativ si metabolismul va fi impulsionat.

Sursa: libertateapentrufemei.ro