joi, martie 30, 2023

Cele mai eficiente remedii din Romania pentru stari de anxietate

 

Cu totii am auzit de efectele adverse pe care le pot avea unele dintre medicamentele destinate tratarii starilor de anxietate. Natura ne-a oferit remedii pentru orice problema de sanatate, iar aceste remedii sunt mult mai sigure decat cele sintetice. Citeste in continuare si vei afla cum poti scapa de anxietate folosind remedii naturiste.

O stare permanenta de griji, agitatie pe care nu o intelegi, tulburari de somn, dar si simptome precum panica si indigestia se numara printre semnele care iti arata ca poti suferi de anxietate.

Anxietatea poate fi insotita, uneori, si de stari de nervozitate, care nu fac decat sa ne afecteze intr-un mod negativ organismul. Pentru a atenua aceste stari neplacute, poti apela cu incredere la ajutoarele oferite de Mama Natura – plantele!

Passiflora

Sub denumirea populara de ,,floarea pasiunii”, planta actioneaza direct asupra sistemului nervos si destinde muschii in acelasi timp.

Passiflora scade intensitatea si frecventa starilor de angoasa, de teama fara motiv aparent, imbunatateste somnul si viata psiho-afectiva in ansamblu, fara alte efecte secundare. Extractul de passiflora (il poti procura din magazinele naturiste) este indicat, de asemenea, pentru tratarea durerilor de cap si a celor menstruale.

Ginseng

Potrivit medicinei traditionale chineze, ginsengul echilibreaza Yin si Yang-ul din noi, aducandu-le in armonie perfecta. Extractul de ginseng este indicat pentru persoanele deprimate si triste sau pentru cele care sufera de oboseala cronica. In acelasi timp, ginsengul are si un efect sedativ asupra pacientilor stresati sau anxiosi.

Verbina

Verbina este una dintre cele mai vechi plante medicinale, ea fiind folosita cu succes pentru obtinerea starii de relaxare. Planta atenueaza, de asemenea, problemele legate de stres, starile de nervozitate, anxietatea si insomnia.

Valeriana

Valeriana este una dintre cele mai cunoscute plante pentru tratamentul nervozitatii si anxietatii. Astfel, florile de valeriana sunt folosite pentru a diminua stresul, deoarece acestea au efect calmant.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri