sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cele mai eficiente plante din Romania pentru detoxifierea hepatica

 

Ficatul nostru lucreaza din greu, mai ales in perioada Sarbatorilor, atunci cand alimentatia nu este una tocmai “usoara”. Citeste in continuare ce poti face pentru a-ti revigora ficatul in cazul in care ai abuzat prea mult de alimentele de sarbatori.

Cand mananci copios, te simti obosit sau suferi de boli hepatice, precum hepatita, colecistita, insuficienta biliara, anumite plante stimuleaza ficatul si te ajuta sa te revigorezi.

Ficatul deoarece sintetizeaza colesterolul, fosfolipidele, lipidelor si lipoproteinele, participa la metabolismul glucidelor si proteinelor si ajuta la sinteza unor elemente din sange, cum sunt globulinele, albuminele si antitrombina.

Este foarte important ca acest organ sa aiba o buna functionare. Elimina multe toxine din organism, deci el, la randul lui trebuie curatat de toxine. Iti prezentam cele mai bune ceaiuri pentru ficat, care sa te scape de ingreunarea si mai mare a ficatului cu medicamente atunci cand faci excese sau esti foarte obosit. Inainte de asta este bine sa stii ca ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multa odihna si repaus. Si daca adaugi si unul din ceaiurile de mai jos o sa te simti mai tanar, o s-iti dispara cearcanele si senzatia continua de oboseala.

Galbenelele

Putini stiu ca galbenele sunt foarte bune, atat intern cat si extern, si ca se studiaza, in prezent, actiunea plantei asupra virusului HIV (SIDA). Deja s-au obtinut rezultate semnificative in vitro si s-a constatat actiunea inhibitorie a extractelor de galbenele asupra virusului HIV.

Intern, galbenelele ajuta la stimularea secretiei biliare si la detoxificarea ficatului. 2-3 cani pe zi si o lingurita de galbenele la cana de apa este exact ce iti trebuie sa te revigorezi si sa iti pui ficatul pe picioare.

Armurariul

Ceaiul de armurariu este recomandat mai ales in hepatita acuta si cronica, in hepatita alcoolica si ciroza hepatica. La ceai se folosesc fructele de armurariu, se pune o lingurita de fructe macinate la o cana de apa de doua ori pe zi.

Atunci cand crezi ca ai exagerat o buna perioada de timp cu grasimile si mancarurile nesanatoase si vrei sa tii o cura de detoxificare a ficatului, ceaiul de papadie este printre cele mai bune. Papadia purifica organismul, stimuland activitatea secretoare a bilei, este bogata in saruri de potasiu si poate fi la fel de buna inclusiv in diete, datorita impiedicarii retentiei de lichide si a rezultatelor bune in disparitia celulitei. Ceaiul se face cu 2 lingurite de papadie macinata la o cana de apa si se bea de 2 ori pe zi.

Anghinarea

Frunzele de anghinare au proprietati hepatoprotectoare si stimulente ale functiei hepatice. De asemenea au si functia de a creste debitul de bila secretata.

Ceaiul de anghinare este recomandat, in special, in disfunctii hepatobiliare (de exemplu insuficienta biliara), in colecistite, in hepatitele subacute, cronice si chiar in preciroza. In ceaiuri se pune o lingurita de frunze de anghinare la o cana de apa si se beau maxim doua cani pe zi.

Printre cele mai bune ceaiuri de ficat este si ceaiul de armurariu. Acesta contine flavonoide lignanice (silymarina),iar actiunea lor asupra ficatului este de a modifica structura periferica a membranei celulare a hepatocitelor, astfel ca previne penetrarea toxinelor in interiorul celulelor si stimuleaza potentarea regenerativa a ficatului si formarea de noi hepatocite.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri