Cele mai eficiente metode anti-stres prin care te poti calma in 30 de secunde!

615
image description

 

Am putea spune ca in zilele noastre fiecare dintre noi are nevoie de un arsenal de metode anti-stres pe care sa-l aiba la indemana in caz de nevoie. De aceea, am alcatuit unele dintre cele mai eficiente metode anti-stres din care sa-ti alegi, pentru ca in caz de nevoie sa te poti calma in 30 de scunde sau mai putin.

In zilele in care traim, metodele antistres cele mai la indemana sunt de multe ori trecute cu vederea.In graba noastra catre diverse lucruri gasim scuza NU am timp: nu am timp sa ma duc la piata sa cumpar fructe si legume proaspete, nu am timp sa fac miscare etc. E aproape imposibil sa nu gasesti 30 de secunde sa urmezi aceste sfaturi antistres.

Sfatul antistres #1: Respira adanc

70% din reziduuri sunt eliminate cu ajutorul plamanilor. Pune mana pe abdomen si simte cum se mareste si se micsoreaza cu fiecare respiratie. Doar 30 de secunde de respiratie adanca pot face minuni.

Sfatul antistres #2: Spune propozitii motivationale

Repeta o afirmatie puternica, motivationala, timp de 30 de secunde. Daca este o propozitie scurta, de exemplu: „Sunt puternic!” sau „Nu ma voi enerva”, vei realiza ca o poti repeta de foarte multe ori in doar 30 de secunde. Efectul este garantat

Sfatul antistres #3: Fa stretching

Ridicate in picioare, intinde-te, du bratele catre cer si inchipuie-ti ca atingi norii sau stelele timp de 30 de secunde. Iti vei relaxaza muschii incordati, dar si nervii.

Sfatul antistres #4: Zambeste des

Prin zambet, sute de muschi se relaxeaza si se elimina din corp stresul si tensiunea. Ar fi bine sa gasesti mai des un ragaz de 30 de secunde, dar chiar si o data daca incerci o sa inceapa sa-ti placa.

Sfatul antistres #5: Hidrateaza-te

Creierul tau este aproximativ 75% apa. Si nu este singurul organ a carui functionare depinde direct de aportul de apa. Tot organismul are nevoie de apa pentru a face fata unei zile normale. Bea un pahar cu apa, nu-ti ia decat 30 de secunde.

Sfatul antistres #6: Inchide ochii

Ia o pauza si permite-i corpului tau sa se relaxeze 30 de secunde. Inchide ochii, acopera-ti urechile cu mainile si deconecteaza-te de realitatea cotidiana. Gandeste-te la mare si imagineaza-ti cum o auzeai atunci cand erai copil si tineai o scoica la ureche.

Sfatul antistres #7: Danseaza

Pune-ti castile pe urechi si asculta melodia preferata timp de 30 de secunde. Incearca si cateva miscari de dans. Iti vei relaxa corpul amortit si te vei binedispune.

Sfatul antistres #8: Nu mai face nimic

Opreste-te, stai pur si simplu pe loc si priveste in gol. Uita-te pe fereastra sau chiar in tavan. Dar nu face nimic. Nu te gandi la nimic, nici la problemele de la birou, nici la cele de acasa. Uita de tot, pret de 30 de secunde.

Sursa: sfatulparintilor.ro