Cele mai des ignorate cauze ale ingrasarii – Sigur nu te gandeai la asta!

863

 

Incercarea de a scapa de kilogramele in plus nu este una usoara si in multe cazuri, din pacate, intampinam obstacole care ne incetinesc. Ce bine ar fi daca unele dintre acestea ar fi usor sesizabile, dar de mult prea multe ori nu sunt. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai des ignorate cauze ale ingrasarii.

Nu ti-ai schimbat obiceiurile alimentare in ultimul timp, insa ai surpriza neplacuta sa acumulezi kilograme in plus. Ei bine, nu numai mancarea nesanatoasa sau mesele luate la ore nepotrivite pot duce la ingrasare.

Depresia

Multe medicamente antidepresive pot provoca o cresterea in greutate, asa ca, daca faci un tratament medicamentos antidepresiv, se poate ca una dintre reactiile adverse sa fie cresterea in greutate.

Daca nu iei pastile, exista totusi dovezi ca starile de depresie pot duce la cresterea in greutate. Acest lucru se intampla deoarece persoanele depresive pot sa manance mai mult, dar pot avea si un program de masa haotic. Mancatul pe timpul noptii, de exemplu, poate duce la acumularea de kilograme nedorite.

Sindromul Cushing

Cresterea in greutate, insotita de tensiune arteriala crescuta, osteoporoza si modificari ale texturii pielii, ar putea fi un semn ca organismul nu proceseaza nutrimentii asa cum ar trebui. In acest caz este vorba despre sindromul Cushing. Ca sa te asiguri ca nu suferi de aceasta afectiune, este indicat sa mergi la medic.

Stresul

Daca te ingrasi, desi nu mananci mult, de vina ar putea sa mai fie si stresul. Acest lucru a fost demonstrat in urma mai multor cercetari stiintifice. Explicatia: stresul face sa apara anumite modificari in activitatea metabolica a organismului. De aceea, se acumuleaza de grasimi mai ales in zona taliei.

Stiai ca…

…unele intolerante alimentare pot duce, de asemenea, la acumularea de kilograme?

Lipsa somnului

Specialistii au observat ca persoanele care nu se odihnesc suficient sunt mai predispuse la ingrasare. Odihna insuficienta influenteaza in negativ metabolismul, iar corpul nu mai arde corect in care arzi grasimile.

Sursa: clicksanatate.ro