joi, martie 30, 2023

Cele mai bune remedii impotriva stresului – Simple si la indemana oricui!

 

Exista mai multe studii care au confirmat puterea exercitiilor fizice de a vindeca depresia mult mai bine comparativ cu multe dintre pastilele sintetice. Daca sportul poate vindeca o asemenea boala, de ce nu ar putea elimina si acest inamic, mult mai inofensiv, din viata noastra?

Sportul este unul dintre factorii principali care ajuta la eliminarea stresului. Activitatea fizica relaxeaza mintea si ajuta psihicul sa-si recapete fortele dupa o zi de munca.

Health.com iti prezinta cinci dintre cele mai eficiente exercitii impotriva stresului.

1. Respiratia fluturelui

Respiratia fluturelui este un exercitiu de respiratie practicat la yoga, care ajuta la incetinirea ritmului cardiac si la limpezirea gandurilor. Stati drept, cu picioarele departate si tineti ambele brate in lateral. Inspirati in timp ce ridicati genunchiul stang inspre umarul drept si expirati cand reveniti in pozitia normala.

2. Boxul

La sfarsitul unei zile stresante, exercitiile mai agresive, precum boxul sau kickboxul va pot ajuta sa va eliberati frustrarile intra-un mod sanatos si productiv.

3. Exercitiile cardio

Exercitiile cardia reprezinta o alta modalitate prin care va puteti reduce ritmul cardiac. Faceti orice exercitiu cu impact redus si va veti atinge scopul: incercati mersul pe jos sau joggingul timp de 20 de minute pe zi, de trei ori pe saptamana. Exercitiile cardia incurajeaza organismul sa elibereze endocrine, care ajuta si la un somn bun, care, la randul lui, reduce anxietatea.

4. Tai Chi

Tai Chi are beneficii atat pentru sanatatea mentala, cat si pentru cea fizica. O miscare de baza se numeste “Maini noroase”. Intindeti-va mana dreapta in fata corpului, in timp ce tineti mana stanga in lateralul corpului, cu ambele palme intoarse. Apoi, ridicati bratul stang in locul mainii drepte. Continuati miscarea circulara a mainilor pentru cateva minute.

5. Intinderi

Intinderile sunt un mod excelent de a calma tensiunea acumulata. Daca aceasta este acumulata in partea de jos a spatelui, intinderile “in cruce” ajuta la decomprimarea coloanei vertebrale: Stati jos cu picioarele in fata. Ridicati piciorul stang si plasati-l peste genunchiul drept, iar apoi intoarceti-va corpul spre dreapta.

Sursa: ziarulunirea.ro

Ultimele stiri

Stiri