marți, mai 30, 2023

Cele CINCI remedii eficiente preparate din cartofi

Desi cartoful pare a fi un aliment banal, acesta ascunde multe secrete care te pot ajuta sa combati foarte multe afectiuni diferite de sanatate. Te pot scapa de tuse, de migrene, de durerile in gat si nu numai. Citeste in continuare pentru a afla ce secrete ascunde aceasta leguma:

Deşi cartofii sunt plini de calorii şi nu sunt indicaţi celor care vor să slăbească, aceste legume îţi pot fi aliaţi de nădejde în cazul a numeroase afecţiuni.

Te ajută să scapi de migrene

Dacă ai dureri de cap care nu-ţi mai trec cu medicamentele clasice (organismul s-a obişnit şi ai devenit imun la ele) sau pur şi simplu nu vrei să te îndopi cu pastile, încearcă remediul naturist cu cartofi cruzi. Ce presupune acesta? Întinde-te pe pat, apoi puneţi o cataplasmă cu cartofi raşi (se curăţă doi cartofi, se dau prin răzătoarea mare, apoi se pun pe un tifon), pe frunte.  Cataplasma trebuie păstrată pe frunte timp de o oră. Ea  acţionează la fel ca un analgezic. Astfel, migrenele vor fi doar o urâtă amintire.

Spune NU tusei

Cataplasmele cu cartof ras nu sunt eficiente numai în cazul durerilor de cap. Acestea au numeroase alte beneficii. De exemplu, te scapă de tuse. Tot ce trebuie să faci este să laşi fonul cu cartoful crud, dat pe răzătoarea mare, pe zona afectată timp de două – trei ore (mai exact, se pune în zona gâtului). Repetă această operaţiune în fiecare dimineaţă şi seara înainte de culcare, timp de trei zile.

Tratează durerile în gât

Cartoful crud este un remediu grozav şi în cazul răcelilor. Iată ce trebuie să faci ca să scapi de o viroză: faci o cataplasmă de cartofi raşi (aceştia trebuie stropiţi bine cu 2 linguri de oţet cald amestectat cu 2 linguri de apă). Se pune pe pieptul celui răcit sau pe gât. Astfel, ameliorează durerile în gât şi tusea.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri