joi, martie 30, 2023

Cele cinci alimente care fac minuni împotriva kilogramelor în plus

Fructele conţin puţine calorii, sunt dulci, iar, din punct de vedere nutriţional, foarte valoroase, deoarece furnizează o gamă amplă de vitamine şi minerale. Iată cinci alimente din această categorie care presupun un aport nutriţional important şi care, graţie înaltului conţinut în fibre, ne pot ajuta să luptăm împotriva kilogramelor acumulate.

1. Zmeura este bogată în fibre şi conţine nutrienţi esenţiali, inclusiv vitamina C, mangan şi vitamina K. Manganul ajută la arderea grăsimilor crescând metabolismul, în timp ce fibrele dau o senzaţie de saţietate.
2. Perele sunt considerate laxative naturale, sunt pline de fibre şi reprezintă o sursă importantă de vitamina C, putând ţine colesterolul sub control.
3. Murele sunt bogate în antioxidanţi şi graţie consumului lor ne putem activa capacitatea naturală de a arde grăsimi situate în celulele din zona abdomenului. Murele mai conţin şi vitamina K importantă pentru sănătatea osoasă şi coagularea sângelui.
4. Portocalele conţin o mare cantitate de vitamina C, esenţială în menţinerea colagenului – o importantă componentă structurală a ţesutului conjunctiv, osos şi a pielii. Vitamina C ajută şi la eliminarea substanţelor dăunătoare din corp.
5. Fructul pasiunii. Doar o pătrime de ceaşcă de fructul pasiunii conţine peste 6 g de fibre şi o cantitate considerabilă de vitamine din complexul B, precum şi vitamina A. Aceasta din urmă este esenţială pentru o vedere bună, iar vitaminele din grupul B ajută la metabolizarea alimentelor, asigurându-se de obţinerea energiei de care avem nevoie.

sursa RADOR

Ultimele stiri

Stiri