Cele 7 afectiuni pe care sunatoarea le trateaza extrem de bine

992

 

Sunatoarea este una dintre cele mai populare plante medicinale. Citeste in continuare pentru a afla care sunt motivele pentru care aceasta planta medicinala este atat de apreciata si care sunt cele sapte afectiuni pe care le trateaza eficient.

Sunatoarea a fost folosita timp de secole pentru puterile sale de vindecare. Vechii medici greci  recomandau tratamente cu sunatoare pentru calitatile sale antiinflamatoare si antidepresive. In prezent, este indicata in numeroase probleme de sanatate, de la depresia sezoniera si pana la cancer.

Ceai de sunatoare impotriva depresiei

Cea mai cunoscuta utilizare pentru care era cunoscuta sunatoarea este de antidepresiv. Combate depresiile usoare si anxietatea. Studiile medicale arata ca are efectul de a dezactiva inhibitorii serotoninei. Acelasi efect il au si cele mai cunoscute medicamente de sinteza antidepresive, precum Prozac.

Sindromul premenstrual

Multe femei au observat ca daca beau zilnic ceai de sunatoare, nu mai au anumite simptome ale sindromului premenstrual, cum sunt depresia, oboseala si anxietatea. Cercetatorii americani de la Institute of Psychological Studies au observat ca femeile intre 18 si 45 de ani care sufereau de sindrom premenstrual au experimentat o imbunatatire a starii fizice si psihice in urma tratamentului cu sunatoare.

Simptomele menopauzei

Sunatoarea combate si simptomele neplacute ale menopauzei. Un studiu efectuat la Berlin arata ca tratamentul cu extracte din sunatoare a redus severitatea bufeurilor. Un alt studiu observa ca simtomele psihologice si psihosomatice ale menopauzei sunt mult diminuate de sunatoare.

Vindecarea ranilor

In Antichitate, uleiul de sunatoare se aplica pe rani, arsuri, vanatai si intepaturi de insecte pentru a grabi vindecarea. Uleiul are efecte antioxidante, antibacteriene si antivirale si are un bun efect si in tratamentul hemoroizilor si al eczemelor.

Migrene

Sunatoarea poate fi eficienta in tratarea migrenelor persistente. Are efectul de a bloca receptorii durerii care provoaca sacaitoarele

Cancer

Sunatoarea poate fi de folos pacientilor care sufera de cancer de piele. Un studiu realizat in Spania arata ca hiperforina, o substanta pe care o contine opreste dezvoltarea celulelor canceroase.

Alzheimer si dementa senila

Un studiu suedez demonstreaza ca sunatoarea poate proteja impotriva placilor numite beta-amiloid care sunt legate de aparitia Alzheimerului si a dementei senile.

Nota: Tratamentele alternative nu inlocuiesc tratamentele clasice. Daca suferi de o problema de sanatate grava, intreaba-ti medicul inainte de a apela la fitoterapie si nu renunta la terapia recomandata de el.

Sursa: libertateapentrufemei.ro