sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cele 5 motive si utilizari incredibile pentru care ar trebui sa colectezi apa de ploaie!

Apa de ploaie este darul naturii pentru noi. Avand un pH neutru, apa de ploaie este foarte buna pentru plante, dar si pentru par. Faptul ca este lipsita de saruri minerale si poate fi tinuta la o temperatura de 5-10 grade, face ca apa de ploaie sa nu dezvolte microogranisme.

Bunicii nostri aveau motive serioase pentru care strangeau apa de ploaie si o foloseau apoi in casa, la gatit, la spalat sau chiar pentru baut.

Apa de ploaie are proprietati la care, poate, multi nu ne-am fi asteptat. Aceasta seamana mult ca si compozitie cu apa distilata, nu contine calcar si saruri minerale, este apa pura. De aceea si noi putem profita de apa de ploaie, daruita de sus din abundensa in ultima perioada.

Iata cateva motive care sa ne determine sa utilizam apa de ploaie, acest „dar din ceruri” atat de pretuit de batrani pentru beneficiile sale:

1. Poate inlocui cu succces apa de put, mai ales ca in majoritatea zonelor din tara noastra apa este foarte dura, cu un continut ridicat de saruri, care uneori o fac neutilizabila.

2. Daca este colectata si pastrata in recipiente acoperite, fara contact cu lumina, apa de ploaie ramane pura, nu dezvolta microorganisme si poate fi folosita si dupa foarte mult timp.

3. Calitatile de spalare a apei de ploaie sunt deosebite. Cei care spala rufe cu apa de ploaie au nevoie de o cantitate foarte mica de detergent, deoarece majoritatea substantelor care intra in compozitia detergentilor au rolul de a deduriza apa.

4. Apa de ploaie este foarte buna pentru par. Datorita proprietatilor sale aceasta intareste firul de par si ii confera o stralucire pe care putine produse cosmetice o pot garanta.

5. Beneficiile apei de ploaie se extind si asupra sanatatii tenului. Spalati-va fata cu apa de ploaie si veti vedea imbunatatiri la care nu v-ati fi asteptat. Pielea va fi curatata, dezinfectata, tonica.

Sursa: antenasatelor.ro

Ultimele stiri

Stiri