marți, mai 30, 2023

Cel mai scump condiment din Romania sau “aurul rosu” distruge celulele canceroase si are efect afrodisiac

Cel mai scump condiment din intreaga lume este sofranul, sau asa cum mai este numit “aurul rosu”. Pretul acestuia este determinat in principal de greutatea procesului de recoltare si de prelucrarea acestuia. In cele ce urmeaza vei afla principalele beneficii ale acestui condiment.

Originar din Persia, sofranul este condimentul cu cele mai multe aplicatii terapeutice. Proprietatile sale curative sunt mentionate in cazul Alzheimerului, cancerului de piele, dar si al depresiei.

Sofranul este cel mai scump condiment din lume, pretul pentru un kilogram ridicandu-se la cateva mii de euro. Pe cat este de scump, pe atat este de sanatos, proprietatile sale curative fiind mentionate in peste 90 de maladii. Exista insa si contraindicatii. Nu trebuie consumat in cantitati mai mari de doua grame pe zi. De asemenea, este interzis femeilor gravide, deoarece poate provoca avortul.

Distruge celulele canceroase

Studiile efectuate pana in prezent asupra sofranului arata ca acesta contine o substanta, curcumina, care inhiba cresterea celulelor canceroase. Pana in prezent, aceasta s-a dovedit eficienta in tratarea cancerului la nivelul gurii, urechilor, sanilor, stomacului, colului uterin si ficatului.

Ajuta digestia
Persoanele care au probleme cu digestia pot apela cu incredere la sofran. Infuzia cu sofran este unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru balonare si constipatie. Specialistii recomanda consumul de infuzie de sofran atat dupa pranz, cat si dupa cina.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri