luni, februarie 6, 2023

Cel mai mare pelerinaj ortodox din Romania! Peste 5.000 de persoane au trecut pe la racla Sf. Parascheva!

 

Peste 5.000 de persoane au trecut, marti, pe la racla cu moastele Cuvioasei Parascheva din curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi, 14 pelerini avand nevoie de ingrijiri medicale pentru ca li s-a facut rau.

Purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau, Ionut Catana, a declarat ca s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical pentru 14 persoane, in doua cazuri oamenii fiind transportati la spital.

„S-a intervenit pentru acordarea a primului ajutor medical in 14 situatii. in doua dintre acestea s-a luat si masura transportarii persoanelor la spital. Una dintre persoane era in varsta de peste 70 de ani. Acuza afectiuni cardiace”, a declarat Ionut Catana, purtator de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau.

Aproximativ 5.000 de pelerini au trecut, marti, pe la racla Cuvioasei Parascheva, din Curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi.

Din momentul in care pelerinii se aseaza la rand pana cand ajung la catafalcul pe care este asezata racla acestia asteapta mai bine de 6 ore.

La ora transmiterii acestei stiri, aproximativ 2.000 de persoane asteapta sa ajunga la racla cu moastele Sfintei Parascheva.

Potrivit reprezentantilor Gruparii Mobile de Jandarmi de la Bacau, care asigura singuranta pelerinilor veniti in aceste zile la Iasi, prima zi de pelerinaj s-a desfasurat fara incidente majore.

Au fost aplicate cinci amenzi, in valoare totala de 400 de lei unor cersetori.

Cel mai mare pelerinaj ortodox din Romania, cel al Sfintei Cuvioase Parascheva, a inceput, marti dimineata, la Iasi.

Ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva este 14 octombrie.

Ultimele stiri

Stiri