Cel mai greu maraton din lume, condus de un roman! Tibi Useriu are un avans de peste 10 ore!

788

Tibi Useriu, romanul care a castigat anul trecut cursa de la Polul Nord si care s-a intors pentru a arata lumii intregi ca si anul acesta va fi campion, conduce detasat in noua competitie.

A parcurs in 5 zile peste 330 de kilometri, din cei 566, dar, din cauza gerului cumplit, se confrunta cu degeraturi la picioare. Si mai are de parcurs peste 50 de kilometri, pana ce va fi consultat de un medic.

Acasa, familia si prietenii ii urmaresc aventura, si cred ca Tibi va repeta performanta de anul trecut, pentru ca are stofa de campion, arata stirileprotv.

Anul trecut, Tibi a parcurs 566 de km in mai putin de 180 de ore. Acum, desi temperatura este mai scazuta decat s-ar fi asteptat, ultramaratonistul care ne reprezinta tara conduce detasat, si inainteaza mai repede decat in cursa precedenta. Intre el si concurentul de pe locul doi sunt peste 10 ore distanta de mers.

Tibi a ajuns deja la al 5-lea punct din cele 8, ceea ce inseamna ca in 5 zile a reusit sa parcurga 330 de km, la temperaturi extreme.

La fiecare punct de odihna romanul ia legatura cu familia prin telefon. Pana acum, 11 dintre cei 24 de concurenti au renuntat la cursa, din cauza conditiilor inumane.

Acasa, la Tasuleasa, in Pasul Tihuta, familia si prietenii ii urmaresc aventura, cu sufletul la gura, ingrijorati ca a pomenit de degeraturi.

Tibi Useriu alearga pentru asociatia Tasuleasa Social. Cei de aici l-au ajutat cu ani in urma, sa se reintegreze dupa ce a stat o vreme in inchisoare, in strainatate.