joi, martie 30, 2023

Cel mai folosit condiment din bucatarie – Orice om din Romania poate trata aceste 9 probleme de sanatate cu sare!

Rolul sarii in alimentatie a fost intotdeauna un subiect de controversa. Unele persoane privesc sarea ca pe un condiment sigur pentru sanatate, inofensiv in cantitati mici, indispensabil pentru echilibrarea nivelului de sodiu si potasiu din organism, in timp ce altele privesc sarea ca pe un factor de risc pentru sanatate. Cu toate acestea, sarea ramane in continuare un real remediu in cazul unui numar foarte mare de afectiuni.

Unul dintre cele mai vechi remedii in medicina traditionala este sarea. Cea grunjoasa, naturala, are in compozitie si o multitudine de substante minerale. O poti folosi sub forma de cataplasme sau dizolvata in apa de baie, pentru a alina diverse boli.

In tratamentele naturiste, foloseste sare grunojoasa, nerafinata. Se extrage direct din apa marina (sare de mare) sau din pamant (sare gema). Este 100 % naturala si nu sufera niciun proces chimic. Contine, in procent mare, clorura de sodiu, dar si magneziu, precum si oligoelemente benefice pentru sanatate.

1.    Alunga durerile reumatice

Pentru alungarea durerilor cauzate de reumatism sau artroza, pregateste urmatorul amestec: dizolva 5 kg sare de mare in apa calda unei cazi. Amesteca bine. Stai in solutia salina timp de maximum  jumatate de ora. Repeta 10 zile la rand.

2.    Remediu in raceala si gripa

Intr-o tigaie, incalzeste 1-2 maini de sare grunjoasa sau de sare de mare. Pune sarea calda (atentie, nu fierbinte!) intr-un saculet de bumbac, leaga-l bine la gura, aplica-l pe spate sau pe piept, in zona plamanilor. Poti tine comprese cu sare calda si in zona talpilor, pentru a stimula circulatia.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri