Cei mai multi dintre fumatori s-ar gandi sa renunte daca ar cunoaste ce chimicale contine tigara!

695

 

In cazul in care esti fumator, cu siguranta nu te vor bucura foarte mult aceste adevaruri despre fumat, dar cu siguranta te vor face sa te gandesti sa te lasi. Citeste in continuare pentru a afla ce chimicale contine tigara si ce efecte au acestea asupra organismului tau.

Esti fumator? S-ar putea sa te gandesti de doua ori inainte sa iti aprinzi dupa o sa afli ce chimicale contine tigara.

Multe articole promoveaza ideea ca fumatul este daunator sanatatii, insa nu toate spun si ce se afla in tigari. Un site care ajuta oamenii sa renunte la acest viciu, Smoke Free Forsyth, a dezvaluit ca 4.000 de substante chimice se afla intr-o tigara si ca printre acestea se numara acetona si arsenicul, folosit la realizarea otravei pentru soareci.

Amoniacul, butanul, hexamina, monoxidul de carbon, cadminul, un acid gasit in ceara si otetul se afla si ele in componenta acestora. Cadminul este folosit in realizarea bateriilor.

De asemenea, intr-o tigara se mai gaseste formaldehida (denumita stiintific metanal sau aldehida metilica) si hidrazina, folosita in combustibili pentru rachete.

Din tigari nu lipsesc plumbul, care este toxic in cantitati mari, si poloniu, un element radioactiv cauzator de cancer.

“Una dintre problemele tigarilor este ca au sute de ingrediente adaugate, nu doar ceea ce este in mod natural in tutun”, arata doctorul Luz Claudio, care a adaugat ca periculos este faptul ca atunci cand aceste substante ard creeaza altele cu efecte si mai grave asupra sanatatii.

Sursa: curademiere.ro