luni, mai 29, 2023

Cei mai longevivi oameni sunt cei care mananca fructe de mare, nu carne! Iata ce spun medicii!

 Pana nu de mult, fructele de mare nu erau comercializate decat la restaurantele scumpe, acum se gasesc in supermarketuri la preturi accesibile. Daca sunt proaspete si preparate corespunzator, fructele de mare sunt adevarate comori pentru dieta noastra si implicit pentru sanatate.

Fructele de mare nu sunt doar delicatese exotice, ci si alimente recomandate de nutritionisti pentru aportul lor de substante benefice sanatatii. Practic, fructele de mare inseamna o dieta echilibrata, care ajuta in afectiuni cardiace, dar si in mentinerea unei greutati optime. Termenul generic de fructe de mare se refera la vietuitoare marine precum crustaceele (crabi, raci, creveti, homari), molustele (stridii, caracatite, melci, calamari), algele, echinodermele (castravetii si aricii de mare), dar si pestele si icrele. Bogate in vitamine, calciu si minerale, aceste alimente asigura energia de care are nevoie corpul nostru. Dar, cel mai valoros ingredient al lor, este miraculosul Omega-3.

Iubitorii fructelor de mare traiesc mai mult decat consumatorii de carne, arata rezultatele unei cercetari efectuate, timp de 16 ani, de cercetatorii din cadrul Universitatii Harvard din SUA. Mii de voluntari au fost impartiti in doua grupuri: unul a consumat fructe de mare, iar celalalt – carne. La final a reiesit ca, in cazul primului grup de voluntari speranta de viata a fost mai ridicata decat la cel de-al doilea grup. De asemenea, voluntarii care au mancat fructe de mare au suferit cu o treime mai putine infarcturi, accidente vasculare cerebrale, insuficiente cardiace si alte boli de inima. De aceea specialistii recomanda sa nu se renunte la consumul de peste si fructe de mare si sa se adauge in meniu, in locul carnii, cel putin de doua ori pe saptamana.

Stiati ca?

– Stridiile au efect afrodisiac.

– Oasele pestilor mici sunt bogate in iod si calciu.

– O portie de 100 g de stridii furnizeaza 90% din necesarul de zinc pentru un adult.

– Midiile sunt o buna sursa de fier, iar crevetii sunt bogati in calciu.

– Singurul dezavantaj al crevetilor este continutul ridicat de colesterol.

– Stridiile, midiile, homarii stimuleaza imunitatea, combat insomnia si stresul.

Sursa: Rador.ro

Ultimele stiri

Stiri