joi, martie 30, 2023

Ceaiul de Rozmarin – Iti sporeste puterea mentala, stimuleaza memoria si te protejeaza impotriva cancerului!

In ultimii ani rozmarinul a atras atentia cercetatorilor din intreaga lume si numeroase studii au confirmat extraordinarele puteri ale acestei plante. In cele ce urmeaza vom afla ce poate face aceasta planta pentru organismul nostru si cum o putem consuma.

Rozmarinul este o planta aromatica, de obicei, folosita ca mirodenie, pentru a da o savoare aparte bucatelor. Studiile au relevat ca rozmarinul nu este doar un condiment deosebit de aromat, ci poate fi si o planta medicinala cu proprietati speciale care trebuie inclusa in lista cu plante care sustin sanatatea organismului sau pot rezolva unele probleme de sanatate.

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis), este un arbust din familia Lamiacee, ce creste in formǎ sǎlbaticǎ in zona mediteraneanǎ, in principal pe soluri calcaroase insa poate fi cultivat si in grǎdini. Rozmarinul are numeroase intrebuintari fitoterapeutice, fiind atat un condiment, o plantǎ meliferǎ (mierea de rozmarin este foarte apreciatǎ) dar si un produs frecvent folosit in parfumerie. Traducerea numelui sǎu latin inseamnǎ roua mǎrii si a fost folosit ca remediu inca din cele mai vechi timpuri datorita virtutilor sale medicinale.

Consumat sub forma de ceai, rozmarinul previne boli complicate si are efecte anti-aging, ceea ce inseamna ca daca il vei consuma cu regularitate ai sanse sa traiesti mai mult.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri