sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cea mai comuna problema de sanatate in sezonul rece poate fi rezolvata rapid si natural!

 

In perioada rece aceasta este o probleme destul de des intalnita. Majoritatea dintre noi am avea tendinta sa apelam la ajutorul produselor din farmacii, dar multe dintre acestea produc dependenta si pot agrava situatia pe termen lung. Citeste in contiuare ce poti face in cazul in care te confrunti cu aceasta problema.

Foarte multe persoane se confrunta cu uscaciunea nazala, o problema care desi nu este foarte grava, poate evolua in timp si duce la simptome extrem de suparatoare. Daca ai nasul uscat si nu te tratezi la timp, poti suferi de dureri de cap, respiratie ingreunata si chiar sangerari nazale. Dar exista metode naturale prin care poate fi combatuta uscaciunea nazala. Iata cateva dintre ele.

Hidrateaza-te! De cele mai multe ori, nasul uscat este o consecinta a lipsei de hidratare, asa ca un aport crescut de apa va rezolva cel mai probabil problema. Aproximativ 2 litri de apa ar trebui sa fie suficienti.

Asigura o umiditate crescuta in casa. Daca aerul pe care il respiri e uscat si incarcat de praf, atunci si uscaciunea nazala se va accentua. Solutia o reprezinta un umidifactor, pentru atmosfera din camera de dormit, cel putin.

Foloseste uleiuri. Pentru a hidrata mucoasa nazala, poti apela la uleiuri din plante: migdale, cocos sau seminte de susan. Ele asigura o hidratare buna a nasului si pot fi aplicate usor, cu ajutorul unor betisoare sau chiar cu degetele.

Faceti o baie de aburi. Daca mergeti intr-un mediu umed si cald, cum e sauna de exemplu, sau o simpla baie de aburi facuta acasa, congestia nazala va fi redusa.

Folositi o solutie salina. V-ati intrebat vreodata de ce nu aveti nasul uscat, in vacanta la mare? Ei bine, apa de mare este raspunsul. Sarea din apa de mare reduce congestia nazala. Daca nu aveti la indemana apa de mare, puteti cumpara din farmacii solutii saline care fac minuni pentru nasul uscat.

Ia un tratament cu vitamina A. Daca totusi uscaciunea nazala persista, un tratament medicamentos se impune: medicii recomanda tamponarea locala cu vitamina A uleioasa si o cura de vitaminele A si D2, oral.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri