marți, mai 30, 2023

Ce se intampla la nivelul organismului tau cand toarce o pisica in bratele tale?

 

Pisicile sunt unele dintre cele mai indragite animale de companie. Dar cati dintre noi stim ca aceste feline poseda adevarate proprietati de vindecare. Citeste in continuare pentru a afla ce se intampla atunci cand toarce o pisica in bratele tale.

In Egiptul Antic pisica era nu doar rasfatata, ci chiar adorata. Multa vreme oamenii de stiinta au incercat sa descopere motivele pentru care egiptenii glorificau pisicile. Dupa multe analize, ei cred ca este vorba despre abilitatea pisicii de autovindecare, specifica tuturor felinelor.

Cum stim ca pisicile au puteri vindecatoare

Noi studii au adus dovezi care sustin ca torsul pisicii actioneaza precum cu aparat terapeutic, care nu doar ca regenereaza corpul, dar ii si mareste rezistenta la boli. S-a demonstrat ca torsul accelereaza vindecarea oaselor si a organelor, dar aduce si o imbunatatire importanta a densitatii lor. Trebuie spus, totusi, ca pisicile nu torc doar atunci cand sunt multumite, asa cum gresit cred multi oameni. S-a observat ca pisicile torc si in circumstante mai putin placute, cand sunt ranite, speriate ori cand nasc. Asta inseamna ca torsul joaca un rol important in mecanismul de supravietuire. De altfel, inca din cele mai vechi timpuri oamenii au admirat pisicile pentru abilitatea lor miraculoasa de a-si reveni dupa rani grave. Tocmai de aceea si-au capatat renumele ca o pisica are „noua vieti”.

Cum a influentat acest lucru istoria culturala?

Prin investigatii si analize se presupune ca multe dintre societatile din trecut foloseau aceelasi principii ale vindecarii vibrationale, asemanator cu cel al felinelor. Sunt sanse mari ca o terapie pe baza unui sunet similar sa fi fost adoptata de egipteni si folosita in scopuri medicale.

Pentru asta preotesele care slujeau zeita pisica Bastet foloseau sistrum, un instrument muzical care genera ultrasunete – acestea sunt o modalitate extraordinara de vindecare si este folosit in multe spitale si clinici. Anumite ultrasunete vindeca diverse afectiuni precum fibroze chistice si anumite forme de cancer. Ceea ce inseamna ca era posibil ca ceremoniile in care se folosea sistra sa fie organizate in special pentru a amplifica efectul de vindecare.

Cum putem folosi aceste cunostiinte?

Acest tip de medicina alternativa se poate dovedi folositor in vindecarea sistemelor noastre vitale. Studiile tot mai numeroase demonstreaza ca in viitor terapia muzicala va juca un rol important in procedurile de restabilire a sanatatii.

Poate ca acesta este si unul dintre motivele pentru care anumite tehnici implica rostirea cu voce tare a unor mantre. Cuvantul „matra” in sanskrita inseamna „instrument mental”. O mantra este un sunet vibrational puternic, la fel ca cel produs de sistrum sau cel al torsului de pisica. Ar trebui sa te expui unor sunete diferse pentru a intelege cum fiecare ton muzical isi regenereaza si intareste corpul.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Ultimele stiri

Stiri