luni, mai 29, 2023

Ce se intampla daca iti pui cartofi cu spirt la gat? Bunica ta avea dreptate!

Cand eram mic si raceam, imi amintesc cum bunica folosea un remediu simplu, dar incredibil de eficient, pentru a ma pune pe picioare. Da, este vorba de cartofii in spirt pusi la gat. Citeste in continuare pentru a afla cum poti scapa de raceala si de durerile in gat imediat fara medicamente.

Leacurile din batrani sunt mereu binevenite, mai ales daca e sezonul de raceala si gripa si toata lumea in jurul tau are febra si rosu in gat. Vezi care este remediul natural cu felii de cartof si spirt care face minuni in caz de febra, raceala si gripa.

Cartoful este circa 75-77% apa, iar restul sunt fibre, amidon si vitamine si minerale. Cartoful crud contine cantitati importante de vitamina B1, B2, B3, B6, provitamina A, vitamina K, vitamina C, fier, potasiu, magneziu, sulf, etc.

Daca suferi de migrene sau te doare capul de la vremea rea, cateva felii de cartof crud te vor pune pe picioare.

Leaga de frunte cateva felii de cartof nu foarte groase cu un tifon sau batic, bea un ceai cald si calmant de tei sau musetel si stai in pat cel putin 20 de minute.

Daca raceala sau gripa nu dau semne de vindecare, fa o frectie serioasa cu spirt medicinal si bea suc de cartof crud.

Rade 2-3 cartofi medii pe razatoarea mica, pune cartofii rasi intr-un tifon curat si stoarce bine zeama. Bea cate o cescuta mica sau un sfert de cana, de doua ori pe zi, in combinatie cu frectia cu spirt si cataplasmele cu feliid e cartofi.

Pentru rosu in gat, sau bronsite, inmoaie o fasie lunga de tifon in spirt, taie un cartof in felii relativ subtiri si pune-le pe toata lungimea tifonului umed. Leaga aceasta cataplasma cu cartofi si spirt pe gat, astfel incat cartofii sa stea pe piele si spirtul sa nu arda zonele sensibile.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri