Ce se intampla cand pui apa intr-un recipient de agint si ce efect are asupra organismului?

817

 

Cei mai multi dintre noi stim ca argintul poseda puternice proprietati antiseptice, dar cati dintre noi stim ca acest metal era folosit pentru a feri apa de diferitii contaminanti. Mai mult decat atat, apa pastrata in recipientele de argint are puternice efecte asupra organismului. Citeste in continuare pentru a afla care sunt acestea.

Apa de argint este o suspensie de apa cu ioni de argint. Este dovedit stiintific ca argintul are capacitatea de a distruge peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, fungi si paraziti.

Virtutile argintului au fost cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Vechii egipteni, romanii si grecii ii cunosteau puterile tamaduitoare. Inca de acum 4.000 de ani, vindecatorii chinezi foloseau ace de argint, atunci cand faceau acupunctura. Navigatorii isi transportau apa in vase de argint, ca s-o pastreze proaspata in lungile lor calatorii pe mari si oceane si ferita de riscul contaminarii. Cert este ca aceasta solutie functiona perfect.

In Evul Mediu, aristocratii nu se imbolnaveau, in timp ce epidemiile faceau mii de victime in randul populatiei sarace. Explicatia ar fi ca bogatii isi permiteau sa foloseasca tacamuri de argint si sa manance si sa bea din vase de argint, ceea ce le oferea protectie, imunitate la bolile vremii.

In 1934, odata cu descoperirea penicilinei, argintul a intrat oarecum intr-un con de umbra, oamenii de stiinta amintindu-si de el cand au constatat ca anumiti germeni si virusuri rezista la antibioticele de sinteza. Nu acelasi lucru se intampla la terapia cu argint.

Ca antibiotic natural, fara reactii adverse, argintul lupta cu bacilul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, streptococul care cauzeaza cariile dentare si alte microorganisme care fac rau organismului uman.

Apa pastrata in vase de argint are proprietatile unui antibiotic extrem de eficient. Esista in magazinele naturiste suspensii de apa cu ioni de argint. Tratamentul poate suplini antibioticiele si uneori poate sa fie chiar mai eficient decat acestea, fara nici un fel de efecte secundare. Produsele pe baza de argint coloidal sunt realizate din particule fine de argint suspendate in lichid – argintul este utilizat de asemenea in fabricarea bijuteriilor si a plombelor dentare.

Organismul uman are nevoie de 0,088 mg de argint pe zi, care poate fi procurat atat din apa de argint, cat si din fructele de mare, oua, lapte de vaca si lapte de capra.

Sursa: revistaioana.ro