luni, mai 29, 2023

Ce se intampla atunci cand se reduce consumul de sare. Rezultatele sunt incredibile

 

Sarea poate fi atat o binecuvantare, cat si un blestem. Totul sta in modul in care o folosim si in catitatea utilizata. Organismul nostru are nevoie de sare, dar nu in cantitati atat de mari pe cat am crede.

Vorba arhicunoscuta „ca sarea in bucate” a provocat numeroase probleme de sanatate oamenilor. De cand medicii au recomandat consumul moderat de sare, iar oamenii chiar au pus in practica acest sfat, rezultatele nu au intarziat sa apara.

Jurnalistii britanici de la Daily Mail au publicat un studiu al cercetatorilor, care s-a intins pe o perioada mai lunga de timp – intre 2003 si 2011, si care a avut drept concluzie un lucru imbucurator: consumul de sare a scazut cu aproximativ 14%, iar numarul bolilor de inima cauzate de consumul excesiv de sare s-a diminuat cu 40%.

Mai mult, aceasta scadere a consumului de sare a stopat 18.000 de infarcturi pe an, jumatate dintre acestea putand fi fatale.

Cu toate astea, medicii spun ca este recomandata consumarea a 6 grame de sare pe zi, nu 8,1 grame cum este consumata in prezent. Consumul moderat de sare a dus si la mai multe economii, National Health System din Marea Britanie a declarat cercetatorilor care au realizat acest studiu ca a economisit 1,5 miliarde de lire anual din tratamentele bolnavilor de inima.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri