Ce salarii pot castiga romanii daca stiu mai multe limbi straine!

1005

Vorbitorii de engleza si inca o limba straina primesc oferte salariale de la angajatori cuprinse intre 3.000 lei si peste 8.000 lei lunar, potrivit economica.net. Cel mai bine platiti sunt vorbitorii de engleza in combinatie cu olandeza, norvegiana, suedeza, daneza si chineza.

In general, remuneratia consta in salariu de baza si bonus de limba straina care variaza functie de raritatea acesteia. Recrutorii gasesc insa foarte greu romani care cunosc la nivel avansat una dintre aceste limbi rare, asa ca uneori recurg la expati pentru a ocupa posturile vacante.

„Circa 5% dintre candidatii recrutati pentru posturi care presupun cunoasterea unei limbi rare sunt expati”, a spus recrutorul Alexandra Manole pentru economica.net.

De asemenea, ea a explicat ca procesul de recrutare este din ce in ce mai dificil si pentru cei care vorbesc limbi mai putin rare, cum sunt franceza, germana, portugheza si rusa. Candidatii care cunosc aceste limbi nu indeplinesc alte cerinte, cum ar fi studii tehnice sau economice.

Mai mult, spune recrutorul, peste 80% din candidati considera ca vorbesc o limba straina la nivel avansat, desi nivelul real este unul mediu.