Ce nu ti-a spus nimeni pana acum despre migdale, nuci, fistic si caju!

1147

 

Cei mai multi dintre noi le cunoastem ca fiind gustarile ideale si sanatoase pentru organismul nostru, dar daca asta nu e tot? Citeste in continuare pentru a afla ce secrete ascund migdalele, nucile, fisticul si caju-ul pentru sanatatea organismului tau.

Subestimate ca gustari hranitoare, aceste fructe cu coaja tare- migdale, nuci, fistic si caju- au fost asociate cu scaderea colesterolului, o mai buna sanatate a inimii, controlul greutatii si chiar cu scaderea riscului de cancer.

Migdalele contin foarte multe fibre si sunt bogate in vitamina E, un puternic antioxidant. O serie de studii au relevat faptul ca migdalele ajuta la scaderea in greutate, la reducerea continutului de zahar in sange si protejeaza intestinul deoarece contin bacterii bune care sustin sistemul imunitar al organismului.

Aproximativ 23 de migdale contin 170 de calorii si 15g de grasime

Nucile, au continutul cel mai ridicat de antioxidanti dintre toate aceste tipuri de fructe. Antioxidantii contribuie la protejarea organismului impotriva bolilor de inima, cancerului si imbatranirii premature. Potrivit nutritionistului american Joy Bauer, nucile sunt cele mai bogate in acizii grasi omega-3, utili in lupta impotriva inflamatiei. Ele reprezinta o sursa importanta de grasimi nesaturate sanatoase, daca nu sunteti un fan al pestelui, aliment in care acestea predomina.

14 jumatati de nuci sunt echivalentul a 185 de calorii si 18 g de grasime

Fisticul are continutul cel mai scazut in calorii. El ne poate ajuta de asemenea sa respiram mai usor. Cercetatorii de la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center au constatat ca consumul a circa 50 de grame de fistic pe zi pot reduce riscul de cancer pulmonar. Fisticul contine potasiu, un mineral esential pentru un sistem nervos sanatos si constituie o sursa buna de vitamin B6.

Aproximativ 50 de boabe de fistic contin 160 de calorii si 14 g de grasime

Caju-ul impulsioneaza creierul, fiind deosebit de bogat in fier si zinc. Fierul contribuie la transportul oxigenului la nivel celular, prevenind anemia iar zincul este esential in sustinerea sistemului imunitar. Caju sunt de asemenea o sursa buna de magneziu. Magneziul poate contribui la imbunatatirea memoriei si protejeaza impotriva pierderilor de memorie cauzate de imbatranire potrivit unui studiu al jurnalului Neuron.

18 caju sunt echivalentul a 165 de calorii si 13 grame de grasime.

Sursa: rador.ro