duminică, iunie 20, 2021

Ce ingredient contine parizerul!? Cu siguranta nu o sa mai mananci niciodata!

Adevarul socant despre parizer a iesit la iveala intr-un final, desi in ultimii ani au exista o serie de avertizari cu privire la aceste tipuri de alimente. Citeste in continuare pentru a afla care este motivul pentru care nu ar trebui sa mananci niciodata acest aliment.

Parizerul se afla in topul celor mai periculoase produse contrafacute. Motivul? Contine ingrediente extrem de suspecte, in multe dintre cazuri.

Sunt binecunoscute dezvaluirile facute de muncitorii din fabricile de mezeluri, care vorbeau despre operatorii care aruncau in malaxorul pentru parizer inclusiv HARTIE IGIENICA.

Dincolo de astfel de gesturi izolate, parizerul este considerat in continuare, alaturi de crenvusti, unul dintre alimentele cu cele mai putine proprietati nutritive, dar si unul dintre cele mai nocive.

Peste tot in lume, ingredientul de baza al acestui aliment ieftin este slanina. Proportia pleaca de la 70-80%, in cel mai bun caz, si poate ajunge la peste 95% non carne pe pietele mai sarace, cum e si Romania.

Ce altceva poate lua locul slaninei? Pasta MDM – carnea dezosata mecanic, ce contine resturile care au ramas pe carcase. MDM este codul alimentar dat unei emulsii alcatuite si apa si pasta de sorici, piele aviara, tendoane, cartilagii, amestecate cu ajutorul unui emulsificator pentru a solubiliza grasimile animale in apa.

Aceasta pasta se amesteca cu putina carne de cea mai slaba calitate, extrem de fin tocata, amestecului dandu-i-se consistenta cu amidon si cu texturat din soia.

Totul se coloreaza cu carmin si se i se da gust si miros cu „praf de parizer”, un amestec de sarac in arome naturale si de sinteza, insa burdusit cu glutamat de sodiu, menit sa amplifice firavul gust de sute de ori la nivelul scoartei cerebrale (potentiator de gust). Se mai indulceste, dupa gust, cu lactoza si glucoza.

Vine apoi randul conservantilor (nitritul de sodiu si nitratul de potasiu) si antioxidantilor (acid ascorbic) care ne mentin parizerul „proaspat” in galantar.

Nici reteta, nici tehnologia originala nu mai sunt respectate in ceea ce priveste productia de parizer. De exemplu, preparatul de acum 20 de ani avea numai carne, pentru ca asa era standardul national, nu de firma, asa cum este acum, cand fiecare producator decide din ce face un parizer, spun specialistii in nutritie.

Potrivit acestora, „portretul- robot” al celui mai nociv mezel este parizerul cu 80% slanina si sorici si 20% carne de pasare dezosata mecanic, in care intra oase macinate.

Sursa: realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri