miercuri, martie 29, 2023

Ce efecte are consumul de muraturi asupra organismului tau?

uraturile nu doar ca au un gust grozav si te ajuta sa iti satifaci poftele alimentare care te cuprind la miezul noptii insa, asa cum au demonstrat-o nenumarate studii, au o multime de beneficii pentru sanatate.

Muraturile au capacitatea de a reduce stresul, anxietatea si pot chiar imbunatati functionarea sistemului imunitar. Toate aceste beneficii pentru sanatate sunt datorate procesului de fermentatie prin care trec muraturile.

Potrivit studiilor majoritatea emotiilor oglindesc ceea ce se intampla in interiorul corpului. Psihologul Matthew Hillimire a explicat acest lucru in Smithsonian:

„Probioticele ce se gasesc in alimentele fermentate favorizeaza schimbarea mediului in intestine, iar aceste schimbari influenteaza anxietatea sociala”.

Asadar, cand mesteci muraturile, modul in care stomacul reactioneaza la ce se afla in el, la procesul digestiv este ceea ce iti imbunatateste starea de spirit.

Studiile publicate in Washington Post sustin ca muraturile nu sunt singurele alimente fermentate,ci si unele bauturi sau alimente pot rezolva problemele legate de starea de spirit. Vinul, berea, cidrul, iaurtul, kefirul si o varietate de branzeturi si muraturile – toate sunt fermentate ceea ce inseamna ca au abilitatea de a te scoate din pasa de melancolie.

Probioticele care se gasesc in muraturi si in celelalte produse fermentate ajuta bacteriile sanatoase din stomac si de vreme ce aceste alimente sunt mai usor de digerat, corpul si mintea depun eforturi mai mici.

Toate testele au demonstrat ca alimentele fermentate si bauturile reduc mult anxietatea, in special in cazul celor care sunt timizi, fricosi sau emotionati din fire.

Asta inseamna ca data viitoare cand te simti anxios inainte de un examen sau o prezentare nu trebuie decat sa mananci cateva muraturi. Te vei simti mai bine in cateva minute.

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

Ultimele stiri

Stiri